x

Arcade Fire klar til dansk koncert

Arcade Fire klar til dansk koncert

Hvordan er livet på landevejen for Arcade Fire?

– Jamen, det er faktisk ganske godt. Vi har efterhånden nået en vis størrelse, hvor vi kan tillade os at planlægge koncerterne, så de ligger fra torsdag til søndag, og det giver os som regel nogle dages fri hver uge, hvor vi kan tage hjem og slappe af inden næste weekends koncerter. Vi forsøger virkelig at give os fuldt ud, når vi spiller, men det ville vi ikke kunne gøre, hvis ikke vi havde de her små afbræk fra turnélivet. Så det er en god ordning for alle i bandet.

Hvad kan vi forvente os af jeres koncert i København?

– Jeg håber, man kan forvente sig en intens og medrivende koncert med enkelte visuelle effekter – uden at det dog bliver rent AC/DC! Faktisk var vi alle inde og se AC/DC forleden, og det var en kæmpe oplevelse. De er virkelig et fantastisk liveband! Jeg har egentlig aldrig været nogen særlig stor fan af deres plader, men live æder man musikken råt. Jeg ved ikke, om det er kanonerne, der gør det, haha!

I kunne ikke finde på at gå all in på de visuelle effekter?

– Nej, det tror jeg trods alt, vi vil lade AC/DC om.

Har I et bestemt ritual, inden I går på scenen?

– Nej, ikke rigtigt. Vi plejer egentlig bare at ønske hinanden en god koncert, og det er vist det. Personligt kan jeg godt lide at sidde lidt for mig selv inden showet, men jeg ved ikke, om jeg ligefrem vil kalde det et ritual. Vi er ikke overtroiske i hvert fald.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Her er jeg også nok nødt til at skuffe dig lidt, for vi har ikke nogle særligt spektakulære krav, som bare skal være på vores forplejningsliste. Man kan let komme til at leve usundt, når man er på landevejen, så de få krav, vi har, handler mere om, at maden helst skal være sund, og ellers hører et par øl før og efter showet sig vel også til.

I har The William Blakes med som opvarmning ved koncerten i København. Hvad er dit kendskab til bandet?

– Jeg må indrømme, jeg ikke kendte dem, før én af de andre i bandet anbefalede dem som opvarmning. Jeg hørte et par numre med dem og syntes, det lød rigtig fedt. Jeg glæder mig til at tjekke dem ud live.

Hvor meget gør I generelt ud af at udvælge opvarmningsbands til jeres koncerter?

– Jamen, det gør vi faktisk ret meget ud af. Ikke kun af kunstneriske grunde, men også fordi det helst skal være nogle folk, man kommer godt ud af det med, når man bruger så meget tid sammen på landevejen. Vi har gennem tiden været så privilegerede at turnere med navne som The National, Vampire Weekend, Okkervil River og The Walkmen, og det har virkelig været nogle fantastiske oplevelser både at se dem live og hænge ud med dem backstage. Så jo, det betyder en hel del.

 

Arcade Fire (og The William Blakes) spiller i Ballerup Super Arena lørdag 27. august. Der er pt. få billetter til koncerten via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA