x

Afenginn drager på turné

Afenginn drager på turné

Tidligere på sommeren skrev vi her på GAFFA, at danske Afenginn var tilbage ved musikken, dog uden bassisten Aske Jacoby, som havde forladt bandet. Henover sommeren har bandet været assisteret af Andrzej Krejniuk, som spillede for bandet de første fire år, og nu giver bassen videre til Erik Olevik.

Agenginn er netop hjemvendt fra en turné bestående af fem koncerter i den canadiske ødemark. Om et par uger går bandet i øveren med nyt materiale, som man får mulighed at smuglytte til under deres Hösttour 2011, som afvikles i løbet af september og oktober.

De københavnske etno-punkere dannede bandet for cirka ni år siden, og har i løbet af bandets eksistens blandt andet udgivet fire album, hvoraf tre af dem har bragt priser med sig. Desuden har de spillet en del koncerter i blandt andet Malaysia, på Færøerne og på branchefestivalen SXSW i Austin, Texas samt på festivaler og klubturnéer i Europa.

På sidste års udgave af Roskilde Festival optrådte Afenginn på Pavilion Jr.-scenen, hvorefter de gik hjem med en fem-stjernet anmeldelse fra GAFFAs anmelder Torben Holleufer, som blandt andet skrev:

"Bandet har kombinationen af klarinet og violin, men det vil være for nemt at sige Balkan, for stemningerne og de originale indfald veksler, så grænserne konstant udvides og udviskes, og det, der står tilbage er, at det hele har alverdens spillemænds fornemmeste egenskaber: evnen til at spille Gud og hvermand røven ud af bukserne".

I går onsdag den 24. august gæstede bandet Plænen i Tivoli, og havde man ikke mulighed for at opleve koncerten, får man flere muligheder i nærmeste fremtid.

Afenginns tour-plan ser ud som følger:

26.8: Tønder Festival, Tønder (kl 20)

29.9: Toldkammeret, Helsingør

30.9: Elværket, Holbæk

1.10: Templet, Lyngby

6.10: Dunkers Kulturhus, Helsingborg

7.10: Rampelys, Silkeborg

8.10: Badeanstalten, Slagelse

13.10: Kong, Malmö

14.10: Stengade, København

15.10: Musikhuset - Rytmisk Sal, Aarhus

27.10: Globenhagen, Womex showcase, København

12.11: Etnosoi Festival, Helsinki, Finland

18.11: Malzhaus, Plauen (DE)

19.11: artmontan Kulturtage, Raschau-Markersbach (DE)

23.11: Ballonfabrik, Augsburg (DE)

24.11: Südpunkt, Nürnberg (DE)

25.11: Charivari, Ulm (DE)

26.11: Walhalla, Wiesbaden (DE)

Du kan finde mere information om Afenginn via deres MySpace.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA