Nyhed

GAFFA tager pulsen på valget - del 2

I anledning af det netop udskrevne valg har GAFFA talt med en række kulturordførere. I dag Johannes Poulsen.

Det er næppe gået manges næse forbi, at der i går blev udskrevet valg, og at vi skal til stemmeurnerne den 15. september. I den forbindelse har GAFFA talt med kulturordførerne fra otte af partierne, der sidder i Folketinget om de respektive partiers syn på kultur- og musikpolitik.

I dag er det Radikale Venstres Johannes Poulsen, der blandt andet udtaler:

Hvad går Radikale Venstre til valg på kultur- og musikpolitisk?


- Sammen med Socialdemokraterne og SF har vi deltaget i det oplæg, der hedder Op På Beatet, som handler om den rytmiske musiks vilkår. Her har vi nogle bud på, hvordan vi kan styrke især den rytmiske musik, som nok er den del af musiklivet som – i hvert fald set med mine øjne – har haft størst behov for en styrket position. Det betyder ikke, at der ikke også er andre felter, hvor der er grund til en indsats, men hvad vores musikpolitiske position angår, så er det i det oplæg, man finder vores bud på en indsats overfor den rytmiske musik. Vi har desuden set specielt på det, der hedder kammerområdet, og overvejet om man kan tilføre lidt flere penge der.

Hvad har I gennemført inden for kulturpolitikken i løbet af de sidste fire år?

- Vi har jo været opposition, så det giver sig selv, at det ikke har været os, der har kunnet sætte dagsordenen hundrede procent, men vi har været med i en lang række aftaler på blandt andet teaterområdet, filmområdet, medieområdet og uddannelserne inden for kulturområdet. Her har vi forsøgt ar sætte en række fingeraftryk, og når man går med i en aftale, så er det jo fordi, man vurderer, at det alt andet lige er bedre end at lade være. Så vi har deltaget i aftaler på de vigtigste områder og gør det fortsat. I øvrigt har vi den opfattelse i Radikale Venstre, at det også for kulturpolitikken er værdifuldt, hvis man har relativt brede aftaler i Folketinget. Det giver en større sikkerhed for aktørerne, der således har større mulighed for at vide, hvad rammerne er i en fremadrettet periode. Det, synes vi, er en fordel, selvom brede aftaler jo også betyder, at man ikke kan få det lige på den måde, man gerne selv vil have det. Det er jo karakteren af at samarbejde.


Læs hele interviewet og de efterfølgende interviews i vores artikelsektion over de næste dage.

 

 


ANNONCE