x

GAFFA tager pulsen på valget - del 4

GAFFA tager pulsen på valget - del 4

Det er næppe gået manges næse forbi, at der i fredags blev udskrevet valg, og at vi skal til stemmeurnerne den 15. september. I den forbindelse har GAFFA talt med kulturordførerne fra otte af partierne, der sidder i Folketinget om de respektive partiers syn på kultur- og musikpolitik.

I dag er det Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll, der blandt andet udtaler:

"Sandheden er jo, at vi i virkeligheden hverken går til valg på musik- eller kulturpolitik. Vi har valgt en meget stram strategi, der handler om, at vi går til valg på vores fire mærkesager, som er lavere skat, mere personlig frihed, øget vækst og en mere effektiv offentlig sektor. Det er de fire ting, vi kommer til at prioritere benhårdt i valgkampen."

Når det så er sagt, har I så gjort jer nogle tanker omkring musikken?

"Jeg må ærligt indrømme, at musikken ikke står centralt i vores politik. Jeg nyder selvfølgelig selv musik, og vi er også med i rigtig mange ting omkring kulturlivet, der har bare ikke været indgået aftaler om musikken i de par år, vi har været her."

Hvad så med kulturen som sådan?

"Vi indgår rigtig mange aftaler på Christiansborg omkring kulturpolitikken – vi har lavet aftaler omkring teatre, museer og film, og på medieområdet har vi lavet mere smalle forlig, hvor det kun var med de borgerlige partier. Så jeg synes, vi har taget rigtig meget ansvar i kulturpolitikken, hvor vi har to fokuspunkter, når vi indgår forlig. Det ene er, at der skal være så meget frihed og armslængde som muligt inden for kulturpolitikken, og det andet er, at vi gerne vil have lidt mere konkurrence og lidt flere markedsvilkår."

Læs hele interviewet og de efterfølgende interviews i vores artikelsektion over de næste dage.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA