x

Catbird klar med nyt album

Catbird klar med nyt album

Københavnerduoen Catbird alias sangerinde Billie Koppel – datter af Annisette og søster til Naja Rosa – og keyboardspiller og trombonist Frank Hasselstrøm udgiver deres nye album "Sweet Cry" den 26. september. Albummet er opfølger til "Among Us fra 2008, hvis lydside er mere afsæmpet og lyrisk end det nye udspil, som rummer elementer fra hovedstadens rå puls og mørke, ifølge bandet selv med inspiration hentet i den kaotiske verden, vi lever i. 

Det nye album er indspillet i duoens hjemmestudie i Københavns Sydhavn og Trout Recordings i New York, hvor nogle af Danmarks mest prominente musikere som Anders Christensen, som spiller bas (Sort Sol og The Raveonettes), Jakob Høyer, som spiller trommer (The Raveonettes), Anders Holm, som ligeledes spiller trommer (Savage Rose) og Søren Dahl Jeppesen, som spiller guitar, har været med inde over, og er blevet mixet af Bryce Goggin (Joan As Policewoman, Arcade Fire, Pavement). 

I en pressemeddelelse bliver det nye album "Sweet Cry" beskrevet således:

"Med det nye album "Sweet Cry" har Catbird søgt mod et mere pågående og rocket udtryk. Der er sat strøm til guitaren og power i trommerne. Teksternes mørke poesi handler om tiden, vi lever i. Djævlen er inde. Angsten, drømmene, søgende sjæle og skæve landskaber. Et album med både aggression og skrøbelighed".

I juni måned frigav Catbird førstesinglen "On A Runaway Train", som handler om en verden ude af kontrol.

Catbird debuterede med albummet "Sliding From The Moon" fra 2002, og som nævnt er "Sweet Cry" opfølger til "Among Us" fra 2008. GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen tildelte albummet fire stjerner og ordene:

"Teknisk er Billie en sangerinde uden mange lige i Danmark, og på Among Us åbner hun for alvor op for den stærke udtryksfuldhed, som er hendes mors varemærke".

Albummet fik international opmærksomhed og roterede en del på fransk og japansk radio, og blev samplet på den engelske DJ Rick Solarstones seneste album.

Duoens album nummer tre "Sweet Cry" sendes på gaden den 26. september på Playground Music.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA