x

Kritikken hagler ned over Ballerup Super Arena

Kritikken hagler ned over Ballerup Super Arena

I aftes gav Arcade Fire koncert i Ballerup Super Arena. At bandet leverede en stor præstation på scenen er der forholdsvist stor enighed om blandt anmelderne. Endnu større enighed er der dog også om, at multihallen, der ligger godt ti kilometer uden for København, ikke just lever op til sit navn.

GAFFAs anmelder Mikkel Elbech kvitterede med 5 stjerner og omtalte "den noget stygge sportshal" med en kommentar om, at det "er som om, Arcade Fire kræver en smuk teatersal, et kirkerum eller i det mindste et dedikeret spillested, før alt går op i en højere enhed. Det gør det uanset hvad desværre ikke i en hal i Ballerup, og to koncerter i træk på Store Vega havde utvivlsomt været at foretrække i stedet."

Berlingskes Jeppe Krogsgaard Christensen giver 4 stjerner til koncerten og påpeger, at stedet var var "lige så lydvenlig som en parkeringskælder. Hvorfor Arcade Fire var henlagt dertil er et kors for forstanden. Fordi deres nyeste album kredser om forstæder som Ballerup? Næppe. Butler sagde jo tak til »Copenhagen« undervejs i koncerten. Så det må skyldes skødesløs tour-planlægning. Eller noget andet. Eller tredje. Sikkert er det imidlertid, at de store sange og det suveræne samspil havde fortjent bedre. End Ballerup »Super« Arena."

Thomas Treo fra Ekstra Bladet mener, at det så lovpriste band er slemt overvurderet – på plade så vel som på scenen. Denne pointe benytter han i sin 3-stjernede anmeldelse, hvor han omtaler Ballerup Super Arena, "hvis navn er lige så malplaceret som Arcade Fires placering på populærmusikkens piedestal".

Mest udførlig i sin kritik er Jyllands-Postens Peter Schollert, der trods stor begejstring for bandet også må nøjes med at levere 3 stjerner for den samlede oplevelse. Han tager i første omgang fat i lydbilledet:

"Den amerikansk-canadiske gruppes lydfolk må påtage sig en del af skylden. De havde ikke forberedt sig godt nok på, at koncerten skulle foregå i en kønsløs sportshal til seksdagesløb og håndboldkampe."

Dernæst gælder det de logistiske forhold:

"På det lavpraktiske plan fungerede rammerne ikke. Der var alt for få toiletter til de mange tusind mennesker, der især op til koncertens begyndelse stod i lange køer for at få tisset af," skriver Schollert og påpeger i samme omgang de alenlange køer til boderne og den høje temperatur i salen.

Han runder af med en pointe om, at "da gruppen nåede til fællessangen »Wake Up«, måtte man i en sær følelse af frustration og apati adressere Arcade Fires budskab om at vågne op til de ansvarlige for arrangementet."

Hvad mener du? Lever Ballerup Super Arena op til sit navn? Tuder anmelderne for meget? Eller er du enig med GAFFAs anmelder i, at to koncerter på Store Vega havde været at foretrække?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA