Nyhed

Suspekt lufter albumdetaljer

Rap-gruppens kommende album vil byde på hip-hop, symfoniorkester og kirkeorgel samt en release-koncert

Når den danske rap-gruppe Suspekt kaster endnu en udgivelse efter os, vil hiphoppen være kombineret med symfoniorkester og kirkeorgel. Den klassiske komponist og organist Frederik Magle har nemlig komponeret symfonisk musik og optræder på orgel på Suspekts kommende album "Elektra".

I maj måned blev albummet indspillet af det 65 musiker store Czech Film Orchestra i den verdensberømte Rudolfinum Koncertsal i Tjekktiets hovedstad, Prag. Om samarbejdet med Frederik Magle siger Emil Simonsen i en pressemeddelelse:

"Arbejdet med Frederik Magle har ikke mindst været essentielt for udviklingen af vores nye album. Han er også en af de største musikalske inspirationskilder, vi hidtil har arbejdet med. Sammen med Frederik har vi højnet niveauet for vores gruppe Suspekt, og jeg tror, at det i fremtiden vil sætte nye standarder for, hvordan man kan arbejde med den danske hiphop-genre som helhed". 


Albummet indeholder også et kirkeorgel/pibeorgel, og på albumments sidste nummer spiller Magle både solo og som akkompagnement til Emil Simonsen (Orgi-E) og Andreas Bai Duelunds (Bai-D) rap.

Fornylig arbejede Basement Jaxx sammen med det hollandske jazz- og poporkester Metropole Orkest, bestående af 60 orkester-medlemmer og 20 kor-medlemmer, om en udgivelse, der indeholder 15 numre og har bonustracks på iTunes-udgaven.

Den 10. september afholdes en releasekoncert i DR Koncerthuset for albummet "Elektra", hvor Frederik Magle dirigerer symfoniorkestret og spiller live på Koncerthuset- og Danmarks største orgel.


Albummet "Elektra" sendes på gaden den 12. september.

Billetter til release-koncerten kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE