x

RHCP anno 2011 kom okay fra start

RHCP anno 2011 kom okay fra start

Mandag udgav Red Hot Chili Peppers deres 10. studiealbum, "I'm With You", deres første i fem år og det første med gruppens nye guitarist, Josh Klinghoffer.

Tirsdag aften præsenterede bandet så de nye sange ved en koncert på E-Werk i Köln i Tyskland. En koncert, som blev livetransmitteret til biografer over hele verden, herunder Palads i København. Her sad GAFFAs anmelder Kristian Nygaard klar. Han var forholdsvis positiv og uddeler fire stjerner til den lidt alternative koncertoplevelse, som han dog også har visse indvendinger mod. Han skriver blandt andet:

"Jeg havde med vilje ikke hørt en eneste tone fra det nye album i håb om at blive ramt af overraskelsens glæde. Men ak. Med fare for at gøre inkarnerede RHCP-fans sure må jeg sige, at "I'm With You" ikke tændte min begejstring for bandet på ny."

"Bandet lagde for land med "Monarchy of Roses", som også åbner det nye album. Chad Smith på trommer og Flea på bas hamrede derudad, og Anthony Kiedis med truckerkasket og bar mave piskede også løs i et hæsblæsende tempo. Man kan ikke beskylde bandet for ikke at være veloplagte i den nye udgave. Flere gange måtte Flea faktisk holde pause og ryste de hårdtarbejdende hænder."

"De første nye sange virkede en smule kedelige. Funken er intakt, og bassen hele tiden i fokus – jeg kom flere gange til at tænke på amerikansk sitcom-muzak – men eneste lyspunkt var den nye guitarist, som virker til at være en guldfugl på livefronten. Lige så indadvendt og lukket han er, når han konstant kigger i gulvet og spiller for sine fødder, lige så meget vildskab bidrager han med, når han flere gange er ved at vælte ind i de andre. Han bidrager desuden med lidt korsang og enkelte vers. Han skal blive spændende at følge."

Senere kom der lidt mere fut i musikken ifølge Kristian Nygaard:

"Aftenens musikalske højdepunkt indtraf i slutningen af koncerten, da bandet spillede den nye "Happiness Loves Company", hvor Flea forlod bassen og satte sig over til et klaver. Det var forfriskende at høre Red Hot Chili Peppers uden voldsom bas. Selvom det er et af deres elskede varemærker, må jeg indrømme, at man efter fem års pause fra bandet godt kunne have ønsket sig mere af den slags. Flea spiller jo udmærket på klaver."

Kristian Nygaard konkluderer:

"Det er svært at anmelde en koncert set fra et biografsæde. Man fornemmer ikke stemningen på sammen måde, musikken er ikke så høj, og rammer ikke mellemgulvet, som det skal."

"Red Hot Chili Peppers virker spillemæssigt i storform. De var glade, de gav den gas, og hvis de kan holde dampen oppe frem mod 14. oktober, hvor de spiller i Jyske Bank Boxen i Herning, så skal de nok være et genhør værd."

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA