x

Dansker på turné med Duran Duran

Dansker på turné med Duran Duran

Vi fangede Filip Nikolic på en mobiltelefon fra en tourbus i San José, hvor han netop havde spillet en koncert med sit nye band Ima Robot. Nikolic har en fortid i bandet Junior Senior, og det er også derigennem, han er kommet i kontakt med Los Angeles-bandet Ima Robot, der pladedebuterede i 2003. Junior Senior og ImaRobot havde spillet nogle jobs sammen i USA, og derefter var Nikolic blevet venner med Timmy Anderson fra bandet.

Filip Nikolic flyttede i 2003 til Los Angeles for at bo der en måneds tid, men efter over et år bor han fortsat i byen. Nikolic begynder efter Junior Senior-turnéen at lave musik sammen med førnævnte Anderson, og da Ima Robots daværende guitarist valgte at forlade bandet, blev Nikolic inviteret til at komme til audition.

Han spiller nu keyboards og guitar i bandet, der er blevet håndplukket til et opvarmningsjob på Duran Durans genforeningsturné. Bandet var oprindeligt blevet spurgt, om de kunne varme op på hele den amerikanske turné. Men da de er ivrige for at komme i studiet og indspille deres anden plade, valgte de kun at varme op til koncerterne her i begyndelsen af marts.

– Bandets primære drivkrafter, Alex Ebert og Timmy Anderson, har skrevet en masse nyt materiale, som de har spillet til vores koncerter. Jeg havde efter min audition kun to uger til at lære sytten sange, og da sætlisterne indtil nu har været forskellige ved hver koncert, har det været lidt hektisk at huske det hele, siger Nikolic til GAFFA.dk og fortsætter:

– Men efter fire koncerter kører det bedre gang for gang, og det har været helt fantastisk at spille jobs for mellem 10.000 og 16.000 mennesker bl.a. i Los Angeles' Staples Center, fortæller Nikolic, der også kan fortælle, at Duran Duran havde spillet nogle overvældende gode koncerter, så der er noget at se frem til på dette års Roskilde Festival.

Nikolic har endnu ikke selv været involveret i sangskrivningen, da han kun har været med i bandet ganske kort tid. Men han kan fortælle, at grunden til han sagde ja til at komme med i bandet var, at Ebert og Anderson har været meget ivrige for at få hans input undervejs, og han har allerede været med til at ændre på nogle af sangene i øvelokalet. Det var en prioritet, at han kunne være med til at lave musikken i stedet for bare at være backingmusiker, og sådan fungerer det i øjeblikket. Ima Robot tager i studiet midt i marts og forventer at bruge tre måneder på pladen, samtidig med at de vil forsøge at spille to jobs om måneden i Los Angeles-området, så de hele tiden har mulighed for at prøve det nye materiale af.

Der er desværre ikke noget der tyder på, at bandet er på vej til Danmark foreløbigt, og det er også for tidligt at tale om udgivelelsdatoer. Men Nikolic kan fortælle, at et andet projekt han er involveret i - Djosos Krost - udsender pladen "No Sign Of Bad" 7. marts. Projektet er et samarbejde med Pharfar fra Bikstok Røgsystem, og som vi kunne fortælle her på GAFFA.dk forleden, er de et af de bands, der skal spille på dette års Spot 11 festival i Århus.

Djosos Krost


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA