x

Danske musikere fortsætter med at skrive valgsange

Danske musikere fortsætter med at skrive valgsange

Ole Jeppesen, som er trommeslager og sangskriver i indiepop-bandet Sterling og altmuligtmand i sit soloprojekt Cremen af Cremen, er klar med et "Popråb" til danske politikere.

"Kære politikere. Stram op og tag vælgerne alvorligt. Husk hvem der bringer jer til magten og brug magten til noget fornuftigt. Vi regner med jer", lyder budskabet i sangen "Popråb" fra soloprojektet Cremen af Cremen. Om sangen, der sættes igang med en Nintendo-lignende melodi, siger Jeppesen i en pressemeddelelse:

"Jeg ved godt, at mit "Pophåb" er smånaivt - men valgkampen er stadig ung, og jeg har allerede fået kvalme af ordkløverier og personlige angreb. Derfor rejser jeg i landflygtighed i Italien, hvor man trods alt ved, hvad man får: Godt vejr, god mad og et åbenlyst korrupt system"

I foråret 2012 udsender Cremen af Cremen et album.

Ligesom Ole Jeppesen blander reality-stjernen Sidney Lee sig også i valgkampen. Ifølge reality-stjernen er det næste skridt i hans karriere at stille op som kandidat til folketingsvalget. 

Popbandet Fransk Dolkeparti visualliserer dette scenarie med singlen "Mig og Sidney Lee", som blandt andet byder på den gentagende sætning "Vi er Sidney Lee-beralister" og viser, hvordan kendiskongen vinder valget på flest personlige stemmer.

Ifølge en pressemeddelelse er Fransk Dolkeparti selv opsatte på at blive berømte og satser på en kandidat, hvis kendisfaktor trumfer diverse former for kendisser.

Fransk Dolkeparti kunne opleves på Live Camp på årets Skanderborgfestival, hvor GAFFAs Ole Rosenstand Svidt blandt andet skrev:

"Som navnet antyder, spiller Fransk Dolkeparti politiske sange. Ironien er tommetyk i gruppens tekster, som beskriver et politisk univers, hvor irakiske asylansøgere i Brorsons Kirke er en forstyrrelse mod den offentlige ro og orden, hvor sundhedsvæsenet skal privatiseres for enhver pris, og hvor Sidney Lee er manden, der skal redde Danmark".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA