x

Universal: "Kreativiteten vil fortsat være i fokus"

Universal: "Kreativiteten vil fortsat være i fokus"

MBO Group (The Music Business Organization) er i dag blevet en del af Universal Music Group.

- Det har været et oplagt valg for os at fortage dette køb. Det har været en idé, som for mit vedkommende har været i støbeskeen i over et år, fortæller Universal Musics direktør Casper Bengtson.

Med opkøbet bliver Universal Music en gigant i en branche, hvor det handler om at overleve. Universal Music vil styrke en lang række områder som salgsafdelingen, den digitale afdeling og royalty- og økonomiafdelingerne.

- I sidste ende er det meningen, at det skal komme til at gavne alt, hvad der ligger bagved, fortæller Casper Bengtson. Det handler om at lave en så billig proces som muligt, som ikke kommer i vejen for kunstnernes kreativitet og udtryk. Copenhagen Records, A:larm Music og RecArt kommer alle til at fortsætte som sædvanligt.

Casper Bengtson understreger vigtigheden i, at MBOs pladeselskaber fortsætter deres måde at drive virksomhed på, og ikke forstyrrer den kreative proces.

- Vi har ingen intentioner om at forstyrre musikernes kunstneriske arbejdsproces. Det er udelukkende de bagvedliggende faktorer, denne fusionering kommer til at påvirke. Alt hvad angår musikalske profiler og den individuelle markedsføring forbliver uændret.

MBO ejer pladeselskaber som Copenhagen Records, A:Larm Music og RecArt, samt mindre selskaber i Sverige og Norge. MBO har også andre underafdelinger, herunder King Island Roxystar Recordings (Sverige), samt Music Business Norway og et af Danmarks førende musikforlag, Goodsongs. Disse vil for fremtiden også blive del af Universal Musics afdelinger i de respektive lande.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA