x

Spids Nøgenhat tager på turné

Spids Nøgenhat tager på turné

Til efteråret drager Spids Nøgenhat på en mindre Danmarksturné for at følge op på deres succes på dette års Roskilde Festival. En succes, der er endt ud med en live-udgivelse af koncerten, som snart vil være tilgængelig på lp af Orpheus Records.

Spids Nøgenhat startede helt tilbage i halvfemserne, hvor de tre fyre Morten Aron, Lorenzo og "Hobitten" havde en guitartrio, der blandt andet spillede gamle danske klassikere af hippie-rockbands som Røde Mor og Skousen & Ingemann. De forsøgte senerehen at skrive egne sange, som blev fulgt op med en håndfuld ubemærkede koncerter. Deres samarbejde ophørte i 2001, hvor de udgav lp'en "En mærkelig kop te" i 2001, der sidenhen er blevet et kultobjekt.

På grund af stor interesse i at få bandet gendannet valgte Spids Nøgenhat i 2008 at spille to koncerter med den tidligere Baby Woodrose rytmegruppe Moody Guru og Fuzz Daddy. I 2010 fulgte endnu en koncert på Gutter Island, og på dette års Roskilde Festival oplevede Spids Nøgenhat deres hidtil største koncertoplevelse. Koncerten fik i øvrigt følgende ord med på vejen i GAFFAs Torben Holeuffers femstjernede anmeldelse:

"Vi sluttede med omkvædet "Er vi de sidste her på jorden?", og længe efter koncerten stod en stor gruppe udenfor teltet og chantede det igen og igen. Stor psykedelisk rejse fra dansk band med rødderne plantet og intentioner af den højtflyvende slags."

Spids Nøgenhat spiller følgende steder i efteråret:

30.09.11 - Studenterhuset, Aalborg

01.10.11 - Pumpehuset, Kbh

27.10.11 - Train, Aarhus


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA