x

PJ Harvey er årets Mercury-vinder

PJ Harvey er årets Mercury-vinder

Engelske Polly Jean Harvey modtog i går aftes, tirsdag den 6. september, sin anden Barclaycard Mercury Music-pris. Det er sangerindens ottende soloalbum "Let England Shake", der gav hende sejren.

Harvey modtog første gang en Mercury-pris for sit album "Stories From The City, Stories From The Sea" fra år 2000. Prisen modtog hun dengang den 11. september 2001, hvor New York blev ramt af terror.

Ifølge guardian.co.uk var det en berørt Harvey, der modtog prisen i går:

"Sidst jeg vandt for ti år siden, så jeg fra mit hotelværelse Pentagon i Washington brænde, så det føles rigtig godt at være her denne gang".

I flere år søgte sangerinden inspiration til sit seneste album. Inspirationen blev blandt andet hentet ved at tale med soldater i Afghanistan og Irak. 

Albummet "Let England Shake" modtog en fem-stjernet anmeldelse af GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, som blandt andet skrev:

"PJ Harvey er på mange måder den engelske pendant til Eels. Det hele er lidt fordrejet på sin egen charmerende måde. PJ Harvey er måske snerrende på "Let England Shake", men hun er så sandelig også en vokalmæssig oplevelse, der rummer alle sindets nuancer".

Mercury-prisen er en af de mest eftertragtede priser i den engelske musikindustri.

Paul Stokes, som er redaktør på Q-Magazine har udtalt, at dommerpanelet til Mercury har udpeget et ægte album og at det er passende, at Harvey er den første kunstner, der vinder sin anden Mercury-pris:

"Hendes første sejr i 2001 blev overskygget af, hvad der ellers skete den dag. Sejren i 2011 giver hende ikke kun muligheden for virkelig at smage sejren af at være den første kunstner til at modtage to Mercury-priser, men er også en rettidig påmindelse om hvilken unik, autentisk og passioneret kunstner, vi har glæde af."

Du kan læse om forløbet her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA