x

Tidligere Sort Sol-violinist vil i Folketinget

Tidligere Sort Sol-violinist vil i Folketinget

Da der blev udskrevet folketingsvalg fredag den 26. august, sad tre gamle flippere i en lejlighed på Vesterbro i København og ærgrede sig over, at de ikke nåede at stille op, fortæller Ekstra Bladet. Morten Versner var en af de tre.

Rock-violinist

I sine unge dage spillede Morten Versner violin i punkbandet Sods (senere Sort Sol) dels live og dels på plade - blandt andet på lp-klassikerne "Under En Sort Sol" fra 1980 og "Dagger & Guitar" fra 1983. Han har desuden været et medlem af Martin Hall-bandet Ballet Méchanique som både bassist og violinist. hvor hans violinspil spillede en stilskabende og eksperimenterende rolle blandt andet på kult-pladerne "The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation" fra 1981 og "For" fra 1982.

Død hest

- Vi ville forsøge at opstille en død hest til Folketinget, en idé, der kom fra Morten Versner, udtaler Allan Anarchos, der er Versners spindoktor. De to har begge en fortid hos Kærlighedspartiet.

Ifølge Versner er der lige så meget mening i at stille op til Folketinget som død hest, som radikal, bøsse eller konservativ. Den idelogiske baggrund kommer fra den romerske kejser Caligula, der udnævnte sin hest til konsul for at gøre nar ad sentatet i Rom.

Underskrifter nok

Det er lykkedes at få indsamlet de fornødne 150 underskrifter til at blive opstillingsberettiget til Folketingsvalget. Blandt stillerne var Steen Jørgensen fra Sort Sol, McEinar og Anne Marie Helger. Ligesom de seks andre kandidater stiller Morten Versner op uden for partierne i Københavns Storkreds, og det nærmer sig en rekord, lyder det hos Statsforvaltningen i København.

- Nu skal vi se at få sat valgplakater op, siger Versner til ekstrabladet.dk en uge før valgdagen.

Hvordan Morten Versner og de seks kandidater klarer sig, må tiden vise. Et valgmøde er i hvert fald stablet på benene. Det vil blive holdt i næste uge i Kødbyen i København, hvor alle de syv kandidater uden for partierne og alle kandidater, der er opstillet i Københavns Storkreds, er inviteret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA