x

Martin Hall giver første koncert i seks år - på slot

Martin Hall giver første koncert i seks år - på slot

Billede: hansen-hansen.com

Martin Hall er kendt for sin forkærlighed for det æstetiske og spektakulære, og det gælder også hans netop annoncerede første koncert i seks år. Den kommer nemlig til at finde sted på det smukke Hindsgavl Slot ved Middelfart, lørdag d. 18. juni. Og programmet bliver også temmeligt usædvanligt. Ifølge Martin Halls nyhedsbrev er det som følger:

“Kl. 17.00: Ankomst og champagne (inkluderet i billetprisen) på slottets terrasse. I løbet af denne time vil der være mulighed for at promenere rundt i parken, hvor MH har komponeret dagens musik, der afvikles via højttalere hele vejen ned til Lillebælt.

Kl. 18.00: Foredrag og oplæsning af Hall-værker ved Ole A. Laursen i biblioteket.
Kl. 19.30: Koncert i slottets lade med Hall og ensemble.

Herefter vil der være after-hours og bar i slottets forskellige sale, bl.a. Havestuen, Marmorsalen og Store Spisestue - så vidt vi erfarer med levende baggrundsmusik.

Billetter à kr. 120,- kan allerede nu bestilles via Hindsgavl Slot på telefonnummeret 6441 8800. Yderligere information: [email protected]

GAFFA.dk ringede til Hall for at få en kommentar til det noget usædvanlige projekt.
– Jeg har holdt en lidt lav profil som solist og optrædende i de senere år efter at have været meget eksponeret i slut-90'erne, men nu er jeg ved at få smag for det igen, fortæller Hall til GAFFA.dk og uddyber:

- Jeg fik en henvendelse fra Hindsgavl Slot, og det syntes jeg var en fantastisk mulighed. Det er jo ikke hver dag, man får lejlighed for at tage et helt slot i brug, med fantastiske rokokosale.

Hvilken type musik kommer vi til at høre på aftenen?
- Det bliver en koncert med fuldt band, men med flygel og kontrabas og fokus på den poetiske og kammermusikalske åre, på de mere afdæmpede højdepunkter i min produktion, f.eks. omkring ”Random Hold”-pladen. Formodentlig kommer der også strygere på, men den endelige lineup er endnu ikke helt på plads.

Bliver det så din eneste koncert i lang tid igen?
- Det er den eneste, jeg har forberedt, men jeg tror ikke, der kommer til at gå seks år inden næste koncert. Jeg kan dog forsikre, at jeg aldrig vil tage på en decideret tour igen - det har jeg ikke psyke til - men vil nok give enkeltstående koncerter på usædvanlige steder.

Ny ep og kæmpebog
Som optakt til koncerten udsender Martin Hall 25. april sin første udgivelse som solist i ligeledes over 6 år, ep'en “Introducing Roseland” der indeholder 5 nye Hall-indspilninger. Ep'en er produceret i samarbejde med Johnny Stage (eks-Sort Sol) og byder bl.a. på bidrag fra så forskelligartede artister som Morten Friis fra Safri Duo og Luke-sangerinden Tanja Thulau.

– Åbningsnummeret ”Roseland” bliver et grandiost popnummer i bedste Phil Spector-stil, og derfra bliver det så mere og mere afdæmpet, fortæller Hall, der også kan oplyse, at han har gang i et tættere samarbejde med omtalte Tanja Thulau, der ligeledes medvirkede på hans "Music Hall"-album fra 2003. - 2005 bliver et travlt år for mig, siger han.

Og det lyder sådan, for endelig er der blevet sat titel og udgivelsesdato på Martin Halls kommende kæmperoman, der tidligere er blevet forvarslet på GAFFA.dk. Titlen bliver “Den Sidste Romantiker”, og bogen, der bliver i to bind og på omkring 750-800 sider, udkommer 25. august på forlaget People's Press.

Bogen er en slags generations- eller dannelsesroman, der foregår i perioden 1980-2005, hvor vi følger ifølge forlaget følger “værkets jeg-fortæller, en ung og senere moden forfatter, gennem 80'ernes punk- og kunstscene og 90'ernes glitrende overdrive til den voksne mands nøgternhed, hele tiden med spørgsmålet hængende over sig, om hvorledes man bevarer idealerne, mens verden smuldrer omkring én?”

– Bogen kommer også til at handle en del om den danske musikscene og kan sagtens opfattes som en skarp kommentar til denne. Jeg håber i øvrigt på at få den redigeret ned på 750 sider, er Martin Halls afsluttende ord i denne omgang.

Martin Halls hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA