x

EU-Kommissionen udvider beskyttelsestiden for musikere og sangere

EU-Kommissionen udvider beskyttelsestiden for musikere og sangere

Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund kan nu fejre afslutningen på en mangeårig kamp for deres medlemmers rettigheder.

I dag godkendte EU's Ministerråd EU-Kommissionens forslag om en udvidelse af de udøvende sangere og musikeres beskyttelsestid. Det er en stor sejr for danske musikere og sangere, der ellers har kunnet opleve, at de i deres alderdom mistede deres ophavsretslige beskyttelse på indspilninger fra deres ungdom.

Med dagens vedtagelse skabes der større lighed mellem komponister og sangere samt musikere. Komponister har i dag ophavsretslig beskyttelse på værker 70 år efter deres død. Mens udøvende musikere og sangere nu også er sikret beskyttelse af deres værker 70 år efter indspilningen.

"Vi er meget glade for dagens vedtagelse, som vi har kæmpet for at få gennemført i mange år. I januar i år fik vi et gennembrud i sagen, da det lykkedes os at få ændret den danske holdning, hvilket banede vejen for dagens vedtagelse i EU, siger formand for Dansk Artist Forbund, Lena Brostrøm Dideriksen."

Allerede i 2008 blev det for første gang foreslået i EU-Kommissionen at forlænge beskyttelsestiden for de udøvende kunstnere. Danmark valgte dengang at gå imod forslaget og var dermed en del af et blokerende mindretal i EU. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA