x

Kendte musikere støtter kaffens børn

Kendte musikere støtter kaffens børn

Coffee Kids Vibe er navnet på et nyt velgørenhedsprojekt, der er sat i gang af initiativtager Chris Minh Doky (billedet), og som i løbet af efteråret vil sætte vibrationer i gang til fordel for kaffeplantagernes børn og deres familier i Syd- og Mellemamerika og Tanzania. For at komme i den rigtige stemning er tre kendte musikere, Blachman, Winding og Norby kommet med hvert deres bidrag til projektet.

På mandag den 19. september udkommer første bidrag Autumn is Here, som er komponeret og indspillet af Kasper Winding, som første del af en serie på tre numre. Andet nummer i rækken er komponeret af Thomas Blachman og udkommer den 14. oktober. Tredje nummer er af Cæcilie Norby og udkommer den 18. november.

Ambitionen med Coffee Kids Vibe er at give en kærlig håndsrækning til de allernederste og ofte glemte led i kaffeproduktionen – kaffeplantagernes børn og deres familier. Store procentdele af verdens kaffe dyrkes på små familielandbrug, hvor indkomsten fra kaffe knap kan dække familiernes produktionsomkostninger. For mange af disse familier er kaffeproduktionen deres eneste levevej.

Initiativtageren Chris Minh Doky udtaler:

"I vores del af verdenen er alt meget bekvemt, og vi tager meget for givet. Hvis vi vil, kan vi hver eneste dag gøre en forskel med vores liv. Det er vigtigt at prøve – selv i det små. Vores daglige kaffe er godt sted at starte. Lad os tænke på dem, der gør det muligt  - og ikke mindst dem som på trods af kaffens succes stadig har brug for hjælp. En lille forskel kan betyde en masse. Lad os give kaffefamilierne og deres børn en del af kaffesuccesen og hjælpe dem med en bedre fremtid."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA