x

Nyt pladeselskab ser dagens lys

Nyt pladeselskab ser dagens lys

Danmark har fået sig et nyt pladeselskab ved navn Father Figure Records. Pladeselskabet arbejder ud fra den holdning, at ophavsretten begrænser den fælles kulturs udfoldelsesmuligheder.

Father Figure Records vil kun arbejde med musik, der er licenseret under Creative Commons. Under CC-licensen bliver det muligt for pladeselskabet at stille værker til rådighed for folk, der gerne vil remixe og sample deres musik, og distribuere musikken videre igennem deres kanaler via web 2.0-platforme.

"Father Figure Records går ind i musikbranchen med ønsket om at servicere musikken på den bedst mulige måde, i en kontekst der er præget af konstante teknologiske fremskridt, som muliggør nye distributionsformer og almen kreativ deltagelse. Det kan både understøtte innovative sjæle og danne et bedre grundlag for kreativ, demokratisk deltagelse i skabelsen af fælles kultur, samtidig med at musikken får flere kanaler", hedder det i en pressemeddelelse fra det nystartede selskab.

Pladeselskabets første udgivelse bliver "Mount Modern" af Dad Rocks!, som udgives i samarbejde med Playground Music den 8. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA