x

Nye detaljer om Cohen-album

Nye detaljer om Cohen-album

Som tidligere rapporteret vil foråret bringe en længe ventet studieplade fra den aldrende forfatter, forfører, buddhist og sanger Leonard Cohen. Og nu ligger det fast, at albummet vil komme til at bære titlen "Old Ideas". Hvilket i og for sig er ganske ironisk, idet det samtidig forlyder, at pladen med en enkelt undtagelse vil bestå af helt nyt materiale.

Dermed vil kun enkelt af de dengang nye sange, Cohen spillede på sin omfattende comebackturné i 2008-10 være inkluderet. Det drejer sig om "The Darkness", med blandt andet følgende linier: "I should have seen the darkness / it was right behind your eyes / All those pools so deep and heartless / I just had to take a dive". Sangen blev spillet offentligt første gang i august 2009.

Der foreligger endnu ikke nogen endelig udgivelsesdato på "Old Ideas", ligesom der heller ikke er nogen planer om en ny turné. Mens Cohen altså har været inde i en kreativt frugtbar periode i kølvandet på sin kritikerroste comebackturné, er han blevet tildelt flere prestigefulde priser for sit tidligere arbejde. I april modtog han hjemlandet Canadas Glenn Gould Prize for sin status som en "ikonisk og innovativ kraft inden for sangskrivning, performance og poesi", og i juni tildeltes han den spanske Premio Principe de Asturias de las lettras, som tidligere er tilfaldet forfattere som Günter Grass, Margaret Atwood og Paul Auster.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA