x

Emmylou Harris tilbage til rødderne

Emmylou Harris tilbage til rødderne

Blandt country-aficionados står The Hot Band, som akkompagnerede Emmylou Harris i 1970'erne, som et af genrens fineste backing-ensembler. Og nu har sangerinden, som gæstede Danmark i maj (billedet), annonceret, at det gamle band samles igen. Det sker i forbindelse med en kommende duet-plade sammen med kollegaen Rodney Crowell, som Harris har arbejdet sporadisk sammen med gennem det meste af karrieren.

"Det her er en duetplade med Rodney og jeg, og det er hovedsagen. Men det ser ud til, at vi får samlet The Hot Band, i al fald i en eller anden form. Men jeg vil ikke miste fokus på, at i en uges tid bestod The Hot Band bare af Rodney og jeg, som sad med min lille notesbog med sange jeg havde skrevet ned med blyant; George Jones-sangene, Don Gibson-sangene, alle de sange jeg var ved at lære. Det var bare mig, Rodney og to akustiske guitarer, der kløede på med duetter; "Sweet Dreams", skønne sager. Og det er det, vi vil tilbage til. Og selvfølgelig ville The Hot Band være toppen af kransekagen", fortæller Harris til Los Angeles Times.

Koncerter undervejs

The Hot Band tog form, efter at Harris samarbejde med Gram Parsons blev brat afsluttet af dennes tidlige død i 1973. Gruppen bestod i sin oprindelige form af blandt andre den legendariske rock'n roll-guitarist James Burton (ex-Elvis Presley, Jerry Lee Lewis med flere), steelguitaristen Hank DeVito og altså Rodney Crowell. Og ikke nok med at fans kan glæde sig til den kommende plade.

Der er desuden planer om koncerter med det gendannede band. Harris siger: "Jeg synes, vi burde lave i det mindste et par shows. Det ville ikke være en lang turné, men det ville være en skam ikke at lave nogle få showcases. Men det er langt ude i fremtiden, som at finde ud af, hvor dit barn skal gå i skole. Nu skal vi først have forløst babyen".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA