x

Østjylland lyses op i udendørs værk

Østjylland lyses op i udendørs værk

"LYS - landskab og stemmer" i Østjylland er et lys- og lydværk skabt specielt til seks forskellige steder i den østjyske natur. Værket opleves i landskabet, hvor man ser og hører både stemme-komposition, lys, skulptur og digt.

Værket er skabt i samarbejde med programmører, virksomheder, kunstnere og borgere og anvender helt ny teknologi. I en gammel campingvogn, forvandlet til et lydstudie, er Inger Christensens glødende digt "Lys" fra 1962 blevet indtalt 758 gange.

Komponisten Marie Højlund, der har en fortid i Tiger Tunes og de senere år har stået i front for Marybell Katastrophy, har i samarbejde med Søren Lyngsø Knudsen lavet en musikalsk stemme-komposition til hvert enkelt sted med borgernes stemmer som materiale.

Elle-Mie Ejdrup Hansen har formgivet særlige højtalere, der refererer til menneskets krop og placeres i landskabet under lyslinjen.

Tilsammen forbinder "LYS - landskab og stemmer" mennesker, landskaber, ord og billede på en helt ny måde og realiseret i tæt samarbejde med lokale institutioner og virksomheder. 

Stemmerne kan høres fra klokken 18.00, og der er gratis entré.

Tid (kl. 18.00-24.00) og sted for "LYS - landskab og stemmer":
18.09  Ejer Bavnehøj   
19.09  Issehoved Nord Samsø
21.09  Dannebrogspladsen, Gudenåen ved Ulstrup
22.09  Stubmark, Rathlousdals Gods i Odder
23.09  Klitterne syd for Grenå
24.09  Trehøje i Syddjurs

Dele af værket kan ses på www.lysogstemmer.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA