x

Bono lancerer tøjmærke

Bono lancerer tøjmærke

I samarbejde med hustruen Ali Hewson lancerer U2's Bono nu tøjfirmaet Edun, der har til formål at producere casual tøj som jeans og T-shirts. Men den altid filantropiske Bono har naturligvis en anden agenda end blot at få folk til at se bedre ud. Tøjet skal produceret af arbejdere i den tredje verden i områder, der har brug for en økonomisk indsprøjtning samtidigt med, at han vil sørge for at arbejdsforholdene er ordentlige og lønnen ditto.

De lande, hvor tøjet fabrikeres, får også en direkte indflydelse på designet af tøjet. Eksempelvis var Bono under et besøg i Peru blevet fascineret af Inka-design, og designet af de ting, der skal produceres i Peru baseres eksempelvis på deres måde at farve tøjet på ved hjælp af naturlige produkter. Men man skal dog ikke forvente, at Bono selv sætter sig med skitseblokken og designer tøjet. Den del styres af Ali Hewson i samarbejde med designeren Rogan Gregory, der længe har arbejdet med tøjdesign lavet i organiske materialer efter etiske retningslinjer.

Navnet Edun er en kombination af ordet Nude stavet bagfra og et spil på ordet Eden som i Edens Have. Firmaet har lavet en distributionsaftale med firmaet Saks, så tøjet kan købes rundt om i USA. Men der er endnu ingen melding om, hvorvidt man vil kunne finde tøjet i danske butikker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA