x

International musikfestival kommer til København

International musikfestival kommer til København

Punktummet bliver sat for et flerårigt internationalt forskningsprojekt, når nogle af de førende ensembler i Europa mødes fra den 27. september til 1. oktober til Integra Festival 2011 i København.

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er partner og lægger hus til, når Integra Festival 2011 præsenterer ny-komponerede klassiske værker fremført på en helt ny måde i sammenspil med live-electronics, video performances og nye digitale medier.

Dansk ensemble åbner ballet

Danmarks førende ny musik-ensemble, Athelas Sinfonietta Copenhagen, var medstifter af Integra-projektet. Ensemblet er ansvarlig for åbningskoncerten den 27. september klokken 20.30, hvor publikum kan opleve uropførelsen af et nyt værk af den franske komponist Philippe Leroux og en førsteopførelse i Danmark af et nyt værk af italienske Mauro Lanza.

Athelas Sinfonietta har indgået et samarbejde med iscenesætteren og billedstormeren Jacob F. Schokking, som skaber et visuelt univers til Leroux' værk "Extended apocalypsis".

Forskning

Siden 2005 har forskningscentrene og konservatorier ikke kun arbejdet på at gøre det lettere for musikere og komponister at spille deres nye musik via en specielt udviklet software. De har også forsket i at udvikle rammerne for den nye klassiske musik, så den nu kan opleves i en udvidet form på tværs af instrumental musik, elektroniske virkemidler, videoprojektioner, skuespil med mere.

Integra Festival er støttet af Den Europæiske Kommissions Kulturprogram, Nordisk Kulturfond og Kulturkontakt Nord.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA