x

Loutallica-plakater censureres

Loutallica-plakater censureres

Lou Reed og Metallicas projekt Loutallica udsendte i starten af september albumcoveret til deres kommende album "Lulu". Nu er en reklameplakat med covermotivet blevet censureret i London Underground.

Ledelsen af Transport For London, der står bag censurfremstødet, har vurderet, at Lou Reed og Metallicas "Lulu"-plakater, der viser pladecoveret fra den kommende plade "Lulu", minder om streetart og graffiti, og dermed må de ikke vises i undergrunden i London.

Transport For London har, som GAFFA tidligere har berettet, også censureret Massive Attack-reklamer for albummet "Heligoland", der i følge ledelsen også mindede for meget om grafitti.

Der er fra Transport For Londons side tale om en præventiv handling for ikke at indbyde byens malere til at oversvømme tunellerne med deres kunst.

Censuren bygger grundlæggende på "Broken Window Theory", der i 1987 satte en stopper for det massive hærværk i den amerikanske undergrund. Her fandt man ud af, at vandalismen kunne fohindres ved, at stationerne fremstod pæne og velholdte. Teorien siger, at et givet sted først rammes af hærværk, når destruktionen er startet, og man skal derfor rette op på problemet, inden det breder sig.

Loutallicas "Lulu"-cover viser overkroppen af lettere slidt mannequin, der mangler armene og har et udtryksfuldt ansigtsudtryk, der spænder fra angst over det opgivende til det deprimerede. Hen over billedet er der skrevet "Lulu" med blod. Men det er altså ikke blodet eller den nøgne overkrop, eller det, der kunne ligne en misbrugt kvinde, som har udløst censuren, men det, at det minder om streetart og graffiti.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA