x

Spotify samarbejder med Facebook

Spotify samarbejder med Facebook

GAFFA har tidligere omtalt samarbejdet mellem musiktjenesten Spotify og det sociale medie Facebook. Nu har giganten Facebook så officielt annonceret det nye musikinitiativ på den for nyligt afholdte f8 udviklingskonference.

Som en del af en ny "Open Graph" app platform, der gør det muligt for udviklere at lave tjenester, der fungerer sammen med Facebook, har Facebook indgået et samarbejde med en række musikvirksomheder. Herunder: Spotify, Rhapsody, MOG, Rdio, Soundcloud, Earbits, Vevo, Slacker Radio og Songza, så Facebook-brugere kan se frem til at svømme i musik.

Spotify administrende direktør, Daniel Ek, var også tilstede ved f8 udviklingskonferencen, og ifølge ham vil Spotify-brugere, der forbindes til Facebook høre mere musik, mere blandet musik og vil have en tilbøjelighed til at betale dobbelt så meget for musik.

Med Facebooks nye musiksamarbejde bliver det muligt med et enkelt klik på en playknap at høre musik via Spotify i, hvad der tilsyneladende bliver en ubemærket sammenhæng mellem de to. Samarbejdet vil også tillade, at man kan se andres playlister og på den måde kan musikken integreres i den sociale interaktion.

Spotify og Facebook har lavet følgende informationsvideo om deres samarbejde:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA