x

Napster spreder nazi-rock

Napster spreder nazi-rock

Ifølge e.magazine.dk, bruger nynazister Napster til, i stor stil, at sprede racistisk og nazistisk rock. Totenkopf, Screwdriver, Jew Watch og Brutal Attack, er navnene på nogle af de nynazistiske rockgrupper, der via MP3 Internet sitet Napster får spredt deres racistiske budskaber.

Et par enkelte søgninger på Napster og muligheden for at downloade flere hundrede numre i MP3-format fra de nazistiske bands påstår. Titler som "My Blood is my Honour", "People Haters" eller "Demokråtins Fange" springer i øjnene, når man får indholdet frem fra flere forskellige Napster brugere, der ligesom alle andre kan tilmelde sig Napster og dele deres musik med alle. Cd'erne hvor musikken stammer fra, udgives gennem pladeselskabet ISD, der har adresse i Hillerød, hvorfra cd'erne sælges. Men nu er det altså ikke længere nødvendigt for nynazisterne at købe cd'erne - det hele findes på Napster og giver dermed mulighed for de nazistiske grupper, at sprede deres budskab på endnu en måde. I forvejen udnyttes Internettet af grupper som Blood And Honour og Stormfront til propaganda.

Spørgsmålet er om Napster vil gøre noget og eventuelt udøve censur over for nazistisk musik. Mysikbytteprogrammet er på mange måder ude af Napsters kontrol, fordi det er et program, som deler filerne med andre, der er online. Og musikfilerne ligger ikke på en bestemt server, men på brugernes egne harddiske. Dette giver mulighed for at alle, også nynazister kan bruge systemet til at sprede deres budskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA