x

DR hylder danske sangskrivere

DR hylder danske sangskrivere

Vanen fejrer DR den hjemlige sangskriverscene på den såkaldte Spil Dansk Dagen, som i år markeres med en direkte transmitteret koncert med en række fremtrædende repræsentanter for håndværket i DR Koncertsalen den 22. oktober. På plakaten er Rasmus Seebach, Tina Dickow, Marie Key, Annika Aakjær, Peter Sommer (billedet), Poul Krebs samt et Sebastian-medley ved Rasmus Nøhr, Rasmus Dissing og Rasmus Walther - alle bakket op af DR UnderholdningsOrkestret. Desuden optræder Niels Hausgaard, som også fungerer som vært sammen med Huxi Bach. Den officielle Spil Dansk Dagen falder dog først fem dage senere - den 27. oktober.

- DR er glade for at kunne bakke op om det danske musikmiljø. Det gør vi i forskellige sammenhænge og programmer hver dag, men især Spil Dansk Dagen er en god anledning til at sætte fokus på den danske musikscene. Én af de måder, vi markerer Spil Dansk Dagen på, er, i lighed med sidste år, at producere en tv-transmitteret koncert. Sidste år var koncerten en hyldest til dansktoppen – i år er det en hyldest til den danske sangskriver. Koncerten vil præsentere et flot udvalg af de mange dygtige danske sangskrivere, som vil efterlade spor i musikhistorien samt skaber en identitets- og fællesskabsfølelse i danskerne, siger producent Søren Therkelsen fra DR.

Ved koncerten vil de optrædende, foruden at spille en række af deres mest populære sange, fortælle om bagrunden for deres tilblivelse. Selve Spil Dagen markeres i øvrigt ved, at DRs radiokanaler på denne dag udelukkende vil spille danskproduceret musik.

Billetter til koncerten kan købes via dr.dk/koncerthuset fra den 28. september.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA