x

The William Blakes modtog 50.000 kroner af Kronprinsparret

The William Blakes modtog 50.000 kroner af Kronprinsparret

Lørdag aften uddelte Kronprinsparret kulturpriser for i alt 600.000 kroner i Musikhuset i Aarhus. Showet, der har været afholdt siden 2005 og haft vindere som sangerinden Tina Dickow, filminstruktør Per Fly og skuespillerinde Sonja Richter, blev sendt direkte på DR1 med Nikolaj Koppel og Lise Rønne som værter, og i løbet af aftenen kunne man blandt andet opleve musikalske indslag fra TV-2, Oh Land og The William Blakes.

Sidstnævnte vandt den ene af aftenens to talentpriser - den såkaldte "Stjernedryspris". I talen til The William Blakes sagde kronprins Frederik blandt andet:

"The William Blakes var allerede for fire år siden som et fyrværkeri af musikalsk fantasi, da kvartetten udgav sit første album. Siden har den usædvanligt produktive gruppe allerede indspillet og udsendt yderligere tre udgivelser."

I sin tale sluttede Kronprinsen:

"Titlen på deres seneste album "Music Wants To Be Free" lyder som en herlig ambition. Vi håber, stjernedrysprisen kan hjælpe dem på vej."

The William Blakes består af Kristian Leth, Bo Rande og brødrene Fridolin og Frederik Nordsø.

Vinderen af hovedprisen og de 500.000 kroner gik i år til arktikten Bjarke Ingels. Vinderen af den anden talentpris gik til den unge forfatterinde Josefine Klougart.

Læs en reportage fra aftenens show her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA