x

Uffe Elbæk er ny minister for musikken

Uffe Elbæk er ny minister for musikken

Uffe Elbæk fra Radikale Venstre er Danmarks nye kulturminister og dermed også minister for musikken. Uffe Elbæk er født i 1954 og har blandt andet været blandt initiativtager bag det organiske aarhusianske iværksættermiljø Frontløberne, kulturudvekslingsprojektet Next Stop Sovjet og KaosPilot-uddannelsen, hvor han selv har fungeret som rektor.

Uffe Elbæk er uddannet socialpædagog fra Peter Sabroe Seminariet og har en journalistisk tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har tidligere arbejdet som freelancejournalist for Dagbaldet Informaton og Press og skrevet klummer for Weekenavisen, Berlingske Tidende og Jyllands-Posten.

Uffe Elbæk er erklæret homoseksuel og har været chef for den homoseksuelle sportsbegivenhed World Outgames, da det løb af stablen i København i 2009.

Se en detaljeret udgave af Uffe Elbæks cv.

Fra og med i dag kan Uffe Elbæk så også skrive Kulturminister på cv'et, men hvilken kulturpolitik står den radikale Uffe Elbæk for? Uffe Elbæk gik til valg på sin såkaldte "Kulturens Marshallplan", og her er en opsummering af, hvad den indeholder i forhold til musikkens område:

Under punktet "Reformere Musikstøtten" fremgår det, at Uffe Elbæk ønsker at:

- Fordele musikstøtten ligeligt mellem klassisk og rytmisk musik. I dag gives der cirka dobbelt så mange penge til klassisk musik som til rytmisk.

- Revitalisere spillestedsloven.

Og under punktet "Hvem skal betale?" står der fremgår følgende punkter, der berører musikken:

- Reducering af antallet af symfoniorkestre.

- Flytning af balletten fra Gamle Scene til Operaen.

- Nedlæggelse af FM-båndet.

Uffe Elbæk har i en pressemeddelse fra den 12. september i forbindelse med præsentationen af "Kulturens Marshallplan" udtalt følgende:

"Vores økonomiske situation gør det ikke muligt blot at udskrive en stor check til kulturlivet, men tvinger os til en tiltrængt prioritering, som gør op med det, 
vi plejer at gøre."

Senere i dag vil den nye regering fremlægge sit regeringsgrundlag.

GAFFA vil naturligvis prøve at få et interview med den nye kulturminister for at høre nærmere om hans visioner for musikken.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA