x

Download-koncert går ind på den danske top 40

Download-koncert går ind på den danske top 40

I foråret åbnede det danske firma Next2Live, der i samarbejde med Billetlugen udbyder download-salg af koncerter, umiddelbart efter at disse har fundet sted. Og det er blevet en så stor succes, at selskabet nu har fået sin første udgivelse på albumhitlistens top 40, nemlig Michael Falchs "Fredagsrock 2011"-koncertoptagelse fra Tivoli 23. september, hvor han optrådte for sidste gang med bandet Boat Man Love og havde Aura Dione, Allan Vegenfeldt, Poul Krebs og datteren Mathilde Falch med som gæster. Albummet går ind på en 34. plads og bliver dermed, så vidt vides, den første downloadede danske koncert på den officielle danske hitliste.

Projektleder Peter Bek fra Next2Live er ikke overraskende begejstret for succesen:

– Det viser jo, at folk har taget idéen til sig. Jeg tror nu også, at succesen skyldes, at koncerten fik meget opmærksomhed, fordi det var den sidste Fredagsrock-koncert i år, og der blev reklameret heftigt på flyers og storskærme for, at man kunne købe den. Og så har folk jo skyndt sig at bestille den, og vi forsøger at levere koncerterne til download senest 48 timer efter koncerten, selvom der så gik lidt længere tid i dette tilfælde.

Hvor mange downloads har I solgt af udgivelsen?

– 84 på en uge, og det er jo ikke ret mange, og det siger jo lidt om, at pladesalget er så lavt, at man ikke skal sælge ret meget for at komme i top 40. Men vi håber da på, at vi kommer til at sælge flere udgivelser, og vi har jo mange koncerter på lager allerede.

Læs mere om projektet på next2live.com

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA