x

Tina Dickow i studiet med Verve-producer

Tina Dickow i studiet med Verve-producer

Billede: Martin Dam Kristensen

- Det går rigtig, rigtig godt, fortæller Tina Dickow under en pause i optagelserne til sit tredje album.
- Indtil videre lyder pladen fuldstændig, som den hele tiden har lydt inde i mit hoved, fortsætter Århus-pigen, der i 2002 flyttede til London og i øjeblikket arbejder på sin internationale debut for Sony, som er planlagt til at udkomme i maj.

To af grundene til, at Dickow er yderst tilfreds med de foreløbige indspilninger, er, at hun fik overtalt Sony til at lade sit gamle band Sheriff medvirke på pladen, og at samarbejdet med producer Chris Potter går over al forventning.

- Den producer, Sony i starten pegede på, var jeg ikke 100% overbevist om var et godt valg, men jeg lod mig alligevel overtale. De droppede ham dog i sidste øjeblik, og så foreslog jeg Chris, fordi jeg synes, hans produktion på The Verves "Urban Hymns" er superfed.

Denne gang ville jeg ikke lave en pige-med-en-guitar-plade som "Notes", så det var oplagt at vælge en producer, der har lavet et drengerøvsband og som har sin egen lyd - en bandlyd, fastslår Dickow, der selv producerede debuten "Fuel" og 2003's danske gennembrud "Notes" i selskab med guitarist Dennis Ahlgren og nu føler sig meget inspireret af Potters input.

Dickow & Co. arbejder på i alt 16 sange, hvoraf fem er genindspilninger af numre fra de to forrige plader - noget, der primært var Sonys idé.
- I øjeblikket er jeg meget optaget af en sang, der nok kommer til at hedde "The City". Det er et af de tre numre, jeg skrev i efteråret, og som på en fin måde kombinerer melankolien og alvoren i det, jeg laver, og noget med lidt skrald på, forklarer sangerinden.

- "Notes" var helt vildt intim. Det, vi prøver med den nye plade, er at tage den samme intimitet og bygge bro imellem den og en ambitiøs lyd. Det bliver en plade med mange lag og stemninger, forsikrer Dickow og slutter:

- Jeg er meget spændt på, hvordan det færdige album kommer til at lyde, og hvordan folk vil reagere på det. Der bliver ikke tale om noget drastisk musikalsk spring, men nærmere en ambitiøs "Notes" med mere stil og større lyd.

Tina Dickows hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA