x

Udgivelsesdato for Nørlund & Co.'s Andersen-hyldest fastlagt

Udgivelsesdato for Nørlund & Co.'s Andersen-hyldest fastlagt

Store dele af det kulturelle Danmark står i disse dage på den anden ende for at fejre H.C. Andersens 200-års fødselsdag, og også Nikolaj Nørlund har meldt sig i rækkerne. Nørlund er komponist og musikalsk ankermand på cd-udgivelsen "Andersens Drømme", der nu har fået fastsat udgivelsesdatoen. 16. maj er albummet på gaden.

Albummet og koncerten tager udgangspunkt i en række drømme, H.C. Andersen skrev ned, og som er blevet omskrevet til sangtekster af en række forfattere, bl.a. Peter Laugesen, Jørgen Leth og Naja Marie Aidt. Sangene bliver fremført af Alberte, Claus Hempler, Mikael Simpson, Henriette Sennenvaldt (Under Byen) & Signe Høirup Wille-Jørgesen (Jomi Massage), Niels Skousen, Maria Friis (Tys Tys), Peter Sommer, Povl Dissing, Teitur, Solveig Sandnes & John Guldberg (Laid Back), Kira Skov (Kira And The Kindred Spirits) og Bob Hunds sanger Thomas Öberg.

– Jeg syntes, det var en udfordring og en chance for at lave et unikt album, så jeg sagde ja, da jeg blev spurgt, siger Nørlund til GAFFA.dk og fortsætter:
- Jeg syntes, at dette projekt i sagens natur krævede tekster på et højt niveau, så derfor har jeg taget en række drømme, som på en gang er meget Andersenske i deres mood, samtidigt med at de også er ret almene. Og så er de blevet fortolket igen af digterne. Det var også en chance for at lave en lyrik vs. rock-clash, som jeg ikke har set før. Sangerne er valgt ud fra de enkelte sange, fortæller Nørlund, der også ser det nye projekt beslægtet med hans tidligere fortolkninger af Michael Strunge og Leonard Cohen.

Du synes at blive mere og mere involveret i musikalske tema-projekter frem for "gammeldags" album.
– Ja, jeg synes da, det er spændende at lave plader på nye måder. Og dette er helt fantastisk at arbejde med.

Nogle vil måske sige, at den gamle indie-rocker er ved at blive lidt for folkelig ved at deltage i et så bredt arrangement som Andersen-hyldesten. Hvad er din kommentar til det?
– Jeg betragter ikke mig selv som indie-rocker. Eller gammel. Så jeg laver de projekter, jeg får mulighed for, med fuld opmærksomhed, og jeg står inde for dem. Nogle gange har det en bred appel, nogle gange smal. Nogle gange begge dele. Og nogle gange kan man måske åbne lidt ører og døre, og så bliver det rigtigt sjovt, slutter Nikolaj Nørlund.

Sangene fra ”Andersens Drømme” uropføres ved en gratis hyldestkoncert på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik i Odense på selve fødselsdagen, 2. april. Koncerten gentages 11. og 12. april i Musikhuset Århus, hvor der dog skal betales entre. De fleste af de medvirkende på cd'en vil optræde ved koncerterne.

Nikolaj Nørlunds hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA