x

Morrissey: Vi lever i en fordummende tid

Morrissey: Vi lever i en fordummende tid

I et såkaldt "Personality Clash"-interview bragt på clashmusic.com har Ryan Dooley fra gruppen All The Young talt med Morrissey. Tidligere på året blev All The Young personligt inviteret til at varme op for The Smiths-legenden, og nu har Ryan Dooley altså interviewet Morrissey til Clash Magazine.

I interviewet drejer samtalen sig naturligt ind på Morrisseys mange kontroversielle udtalelser, og efter at have konstateret, at Morrissey er en gentleman spørger Ryan Doley, om Smiths-sangerens udtalelser er blevet misforstået.

"Jeg tror, jeg officielt er 'Mad Morrissey' nu, og alt hvad jeg siger skal latterliggøres, fordi det er en måde ikke at beskæftige sig med indholdet i den faktiske kommentar. The Guardian er nu, ligesom The Sun var i 1970'erne: Fuldstændig intolerant og fuld af selvmodsigelser. Med optøjerne (i England, red.) for nylig har medierne været besat af straf som en løsning, men ingen er intelligente nok til at spørge, hvorfor folk gjorde, hvad de gjorde. Vi lever i en fordummende tid. Alt – nyhedsmedier, musik, musikmagasiner – bliver viderebragt med forestillingen om, at folk generelt er helt og aldeles tykhovedede, så derfor, når jeg siger, som jeg har gjort, at de såkaldte royale er den mest dysfunktionelle og ubehagelige familie i den britiske historie, er der ingen, der spørger mig, hvorfor jeg synes dette. De skriver blot "Bigmouth Strikes Again". Åh jeg kunne blive ved og blive ved, og det gør jeg ofte."

Ud over de omtale udtalelser om kongehuset vakte Morrissey måske endnu større furore om sin person, da han i juli kort efter Brevik-massakren i Norge udtalte:

"Vi lever i en morderisk verden, som begivenhederne i Norge netop har bevist (...) Men det er ingenting i forhold til, hvad der sker i McDonald's og KFC hver dag."

Morrissey står lige nu med materiale nok til et album, men uden noget pladeselskab. De er måske bange for at brænde fingrene på den kontroversielle Smiths-legende.

Se Morrissey udtale sig om det britiske kongehus ved en koncert:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA