x

Red Hot Chili Peppers i fin form i Herning

Red Hot Chili Peppers i fin form i Herning

Fredag aften gav Red Hot Chili Peppers koncert i en næsten fyldt Jyske Bank Boxen i Herning. Det var gruppens første danske koncert siden Roskilde Festival 2007 – en koncert, der i sin tid fik elendige anmeldelser, blandt andet én stjerne i GAFFA, så der var stor spænding om, hvorvidt gruppen denne gang kunne levere et ordentligt show.

Det kunne de ifølge anmelderne. Generelt er smagsdommerne positive, en enkelt endda dediceret begejstret.

Mest positiv er BT's Steffen Jungersen, der uddeler fem stjerner og blandt andet skriver:

"Det har taget mange år, men sanger Anthony Kiedis rammer langt om længe næsten alle toner rent, Flea hamrede vanen tro sin bas til overdreven overgivelse i hver eneste sang, mens den nye guitarist Josh Klinghoffer klogelig blot passede sit arbejde uden at forsøge at leve op til sin originale forgænger John Frusciante. Hvilket kun efterlader den mine øren helt store helt i Red Hot Chili Peppers, nemlig den suveræne trommeslager Chad Smith, hvis sublime swing og samtid svinsk smukke præcision var en udelt fryd af følge fredag aften.

Alt dette i øvrigt serveret med glimrende lyd, hvor specielt Smiths smæk i skindene og Fleas tæsketortur på bassen stod beundringsværdigt klart i lydbilledet. Men først og fremmest handlede det her om et band, der var tændte til kanten af, hvad enhver brandinspektør ville finde tilrådeligt."

GAFFAs Michael José Gonzalez uddeler fire stjerner og konkluderer:

"Red Hot Chili Peppers har i aften genvundet deres ære som live-navn og vist sig som et vitalt og vedkommende band, man ikke længere behøver frygte at tage til koncert med. Der er udvist ægte spilleglæde og begejstring, og det er bestemt en glæde at overvære bandets tilbagevenden til noget, der ligner tidligere tiders storhed. Det var ikke nogen uforglemmelig aften, men pebrene er bestemt hverken færdige med fyrre eller afskrevne som "has beens" endnu."

Jyllands-Postens Peter Schollert uddeler også fire stjerner, om end han er kritisk over for gruppens nye, unge guitarist Josh Klinghoffer. Han skriver blandt andet:

"Herning virkede han langtfra sej. I stedet fremstod han især i første halvdel af showet genert og nervøs. Det gjorde naturligvis ikke situationen bedre, at teknikken til tider drillede. Intet kan være værre for en guitarist, end når strømmen til strengelegen svigter i det øjeblik, hvor man skal i gang med at vise, hvad man kan foran et stort, forventningsfyldt publikum.

Heldigvis var Red Hot Chili Peppers' baby-skikkelse i godt, gavmildt selskab. De næsten 15.000 tilhørere hyldede ham, når tingene rigtigt lykkedes, og det gjorde de til sidst. Ydermere demonstrerede de tre andre denne aften, at de efter en lang og for det meste succesrig karriere stadigvæk mestrer kunsten at levere et energifyldt show, som gør de fleste kolleger forpustede."

Noget nær disciplineret

Ekstra Bladets Thomas Treo uddeler også fire stjerner og skriver blandt andet:

"Red Hot Chili Peppers har spillet nogle særdeles sjaskede koncerter i både København og Roskilde, men netop som man efterhånden havde mistet troen på, at kaospiloterne kunne navigere med systematik i deres notoriske roderi, så leverede de såmænd en koncert, der var noget nær disciplineret.

I hvert fald for den californiske kvartets ustadige standard."

På hjemmebane uddeler Herning Folkeblads Henning Øster-Jørgensen også fire stjerner, og han skriver blandt andet:

"Red Hot Chili Peppers var så tæt på at nå toppen – de kunne have givet den hidtil bedste koncert i Boxen, og det krævede så lidt ekstra – men de ville ikke helt levere det, folket ville have."

Også publikum var godt tilfredse, hvilket du kan læse i GAFFAs artikel Hvordan var det?

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA