x

Marstal og Schneider battler Gorillaz-dirigent

Marstal og Schneider battler Gorillaz-dirigent

Musiker, forfatter, producer, debattør og bassist i hedengangne ibens, Henrik Marstal alias Starchild #2 har, som GAFFA tidligere har skrevet, remixet symfonier af den senromantiske østrigske komponist Gustav Mahler.

Det projekt får nu endnu engang lov at udfolde sig live, når Marstal sammen med Hannah Schneider den 1. og 2. december møder Sjællands Symfoniorkester under ledelse af den kontroversielle Gorillaz-drirgent André de Ridder i en Mahler-fortolkningsbattle, der har fået titlen "Mahler vs. Ambient Mahler".

Der er tale om to koncerter, der finder sted den 1. og 2. december på henholdsvis Kulturvæftet i Helsingør og Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg i København.

André de Ridder, der vil dirigere Sjællands Symfoniorkester, har blandt andet arrangeret og dirigeret Gorillaz' album "Plastic Beach", som han er Grammy-nomineret for. Derudover har han også arbejdet sammen med Dessner-brødrene fra The National samt These New Puritans.

Koncerterne er en del af Sjællands Symfoniorkesters nye koncertformat "60 Minuts Of Connection", hvor orkestret spiller koncerter af en times varrighed.

Folkene i Dark Matters vil agere vj's og tilføje koncerterne en visuel dimension med lysprojektioner på scenen, hvor de bruger orkestret som scenetæppe. MixToVerdener & Hannah Schneider vil som opvarmaning spille på "Den Musikalske Markedsplads", der fungerer som opvarmning, hvor publikum inddrages og skal mixe musikken. Stephan Bomberg vil agere dj efter koncerterne.

"Den Musikalske Markedsplads" starter begge steder kl. 19:30 og selve "Mahler vs. ambient Mahler remixed" starter kl. 21.

Læs mere om koncerten i Helsingør her og i København her

Lyt til udpluk af Henrik Marstals Gustav Mahler-remixes her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA