x

Hymns From Nineveh udsender julealbum

Hymns From Nineveh udsender julealbum

I februar udsendte Jonas Pedersen alias Hymns From Nineveh sit selvbetitlede debutalbum, og allerede nu er han klar med opfølgeren, der har fået titlen "Endurance In Christmas Time" og udkommer den 21. november.

Om sit kommende julealbum siger Jonas Pedersen:

"Albummet er et forsøg på at afdække julens kompleksitet: Glæden, forventningen, sorgen, freden, sneen, mørket, lyset, tungsindet, kærligheden, døden, troen - på at alting skal gå - en nødvendig tro, hvis vi skal udholde juletiden."

Det er ikke første gang, at den troende sanger skriver julesange. Den 30. november 2010 udsendte Hymns From Nineveh jule-ep'en "Uncomplicated Christmassongs", der fik fem stjerner af GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt. imellemtiden har den produktive sangskriver så udgivet debuten "Hymns From Nineveh", der også fik fem stjerner af samme anmelder og følgende ord med på vejen:

"Efter en fremragende jule-ep i 2009 er forventningerne til debutalbummet fra Hymns From Nineveh alias sangeren og sangskriveren Jonas H. Petersen med gæster høje. De bliver dog til fulde indfriet. Igen imponerer Jonas H. Petersen med sin lyse og vidtfavnende vokal, sit udtryksfulde fingerspil på den akustiske guitar og sin fremragende sangskrivning. Hymns From Nineveh er 10 meget smukke, melodiske og let melankolske sange med stærke tekster om tro, tvivl, håb og kærlighed. Jonas H. Petersen er erklæret kristen, men undgår at blive for missionerende, så ingen bør holde sig tilbage fra hans værk, over hvilket der hviler en næsten himmelsk fred og afklarethed."

Hymns From Nineveh er i gang med en Danmarksturné, og i morgen aften gæster han Fermaten i Herning. Turnéen startede torsdag den 6. oktober på Skråen i Aalborg. Her var GAFFAs anmelder Kristian Pedersen på pletten. Han gav koncerten 5 stjerner og skrev blandt andet de rosende ord:

"Højtravende og vidtfavnende. Storladne og bombastisk. Imponerende lyd og massive vokaler og detaljerigdom fra alverdens mere eller mindre almindelige instrumenter. Inderligt og intenst, men med et charmerende overskud og glimt i øjet og gennemgående bare det ene imponerende nummer efter det andet, uden antydningen af træthed og uden nogen egentlig forbier. Stor aften."

I slutningen af november og starten af december kan man høre Hymns From Nineveh spille numre fra "Endurance In Christmas Time" i følgende kirker rundt i landet:

22.11 Brabrand, Gellerup Kirke

01.12 Saeby, Saeby Kirke

02.12 Odense, Skt. Hans Kirke

08.12 København S, Vor Frelsers Kirke

17.12 Aabyhøj Århus, Valgmenighed


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA