x

Snoop Dogg fylder 40

Snoop Dogg fylder 40

Fyrre, fed og færdig gælder ikke helt for den levende amerikanske raplegende Snoop Dogg. Ganske vist fylder hiphopstjernen 40 år i dag, men han er hverken fed eller færdig, som han beviste, da han for nylig gav to koncerter i Danmark.

Snoop Dogg gav ifølge GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez en virkelig god, men alt for kort koncert, men måske havde rapstjernen bare noget, han skulle nå, for efter koncerten valgte han at lægge vejen forbi den danske dj og producer Katos studie sammen med sit 20 mand store entourage, og ifølge rygtet festede de til den lyse morgen.

Snoop Dogg med det borgerlige navn Calvin Cordozar Broadus blev i sin tid hjulpet ud af slummen og ind i livet som stjernerapper af protegéen og produceren Dr. Dre., der opdagede den dengang unge rappers talent.

Snoop Doggs debutalbum "Doggystyle", der udkom i 1993, regnes som en milepæl i rapregi, og Snoop Dogg var på kort tid forvandlet fra bandemedlem til berømt ganstarapper.

Sidenhen har Snoop Dogg samlet set udgivet 11 studiealbum inklusive "Doggumentary" fra i år.

Han er som andre inden for rappen kendt for sine hårde tekster, der ofte er stærkt sexistiske og mandschauvinistiske og derfor har været udsat for meget censur. Her er for eksempel et upluk af teksten til nummeret "You Got What I Want" fra Snoop Doggs sjette album fra 2002 "Paid Tha Cost To Be Da Bo$$", der har solgt over 1,3 millioner eksemplarer:

"We do break hoes. We don't fuck with fake hoes. Yeah, we make hoes. Strip down to they, panty hose. Pop your whip, now grab that bitch. Pimping Snoop ain't having it. Oh you like pussy, congratulations. I'm trying to get your ass in my congregations. I keep three hoes in my room at one time."

Snoop Dogg har foruden musikken også medvirket i adskillige film og tv-shows. Han er også en varm fortaler for marihuana og har gennem livet været på kant med loven adskillige gange. I 2006 blev han arresteret i Heathrow Airport i London for besiddelse af stoffer og våben, og han havde derfor indtil 2008 forbud mod at komme i Storbritannien.

På trods af de mange problemer er Snoop Dogg i dag still going strong og elsket af sine mange fans, så Snoop Dogg er hverken fyrre, fed eller færdig, men måske nærmere fyrre, glad for fed og festlig, apropos en AGF-trøje og hans Kato-visit.

GAFFA ønsker Snoop Dogg tillykke

Her er det nummeret "Boom" fra Snoop Doggs seneste album "Doggumentary":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA