x

Björk er ugens højeste hitlistenyhed

Björk er ugens højeste hitlistenyhed

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro tager GAFFA et kig på toppen og denne uges nyheder. I denne uge er Björk ugens højeste nyhed med sit ambitiøse og velanmeldte album "Biophilia", der går ind på en femteplads på albumhitlisten. GAFFA lavede i sidste uge et meget langt, tredelt interview med Björk, som du kan læse her.

"Toppen af Poppen 2" ligger for anden uge i træk på førstepladsen. Albummet er musikken fra sæson to af TV2's populære coversangsprogram af samme navn. Et program, hvor deltagerne i anden omgang har været Søs Fenger, Joey Moe, Anne Linnet, Brødrene Olsen, Lina Rafn, Rasmus Nøhr og Sys Bjerre.

Sidste uges treer, Kandis, går op på en andenplads med "Kandis 14", mens den storsælgende Adele og hendes "21" i denne uge ligger nummer tre.

Aqua har tilsyneladende problemer med at holde sig i toppen og går fra sidste uges anden- til denne uges 12.-plads.

Ankerstjerne højeste danske nyhed

Ugens anden nyhed er rapperen og sangeren Ankerstjerne, der går ind på en sjetteplads med sit selvbetitlede debutalbum. Surfact er nye på en 11. plads med deres treer, "Feeding The Beast", og Ryan Adams går ind som nummer 18 med "Ashes & Fire".

Evanescence går ind på en 22. plads med deres tredje, selvbetitlede album, deres første i fem år. Peter Gabriel er sidste nyhed i top 40 på en 31. plads med "New Blood", hvor han har genindspillet en række af sine ældre sange med stort orkester.

I denne uge finder vi kun en re-entry i top 40, nemlig Maroon 5 og deres "Hands All Over", der vender tilbage til hitlisten på en 35. plads.

 

Track-hitlisten toppes i denne uge igen af Rihanna og hendes nye single "We Found Love", mens streaminghitlisten atter toppes af Rasmus Seebach og hans "I Mine Øjne".

I mandags udkom Rasmus Seebachs længe ventede andet album, "Mer' End Kærlighed", opfølgeren til hans mildt sagt succesfulde, selvbetitlede debut fra efteråret 2009. Dét album har ligget i top 40 uafbrudt i 107 uger, altså over to år, og har nu solgt over 200.000 eksemplarer. Og så bliver det jo spændende at se, om toeren kan leve op til forventingerne rent salgsmæssigt. Da hitlisten opgøres en smule forskudt i forhold til ugerne, kan vi dog først forvente at se Rasmus Seebach på albumhitlisten med sin toer i næste uge.

Se alle de officielle danske hitlister her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA