x

Muse klar med nyt album om et år

Muse klar med nyt album om et år

Muses manager Anthony Addis har i et interview til Richard Smirke fra Billboard.biz udtalt, at Muse er gået i studiet, og deres næste og sjette studiealbum, hvis alt går efter planen, kan være ude til oktober næste år.

På spørgsmålet "Hvordan skrider arbejdet frem med Muses næste studiealbum," svarede Addis til Billboard.biz:

"De er nu gået i studiet. Planen er at lave det hele i London... forhåbentlig kan (albummet) måske komme ud til oktober næste år. De har allerede skrevet meget materiale, men du ved ikke, hvordan det kommer til at tage form imellem dem. De skriver konstant. De skriver, når de turnerer, så før eller efter en koncert skriver de næsten hver aften. Det er en seriøs process, men du ved ikke, hvor det ender, før du begynder at øve det sammen, fordi alle har gjort det hver for sig."

Muse-fans kan altså se frem til næste efterår, hvor Muse sandsynligvis smider endnu en plade af sig. Muse seneste album "The Resistance" var en stor succes, og gruppen, der er kendt for deres stort opsatte stadionkoncerter, havde da også en velbesøgt og indbringende tour i kølvandet på albumudgivelsen.

Ifølge de indrapporterede tal til Billboard Boxscore solgte gruppen i 2009 561.304 billetter fordelt på 45 koncerter, hvoraf 21 var udsolgt, hvliket gav en bruttoomsætning på lige over 33 millioner dollars.

Ifølge Addis er det ikke nogen tilfældighed, at Muse har så stor succes som live-band. På spørgsmålet: "En af nøglefaktorerne i Muses udvikling som liveoptræden har været at holde billetpriserne på et overkommeligt niveau. Vil det fortsætte?" svarer Addis:

"Ja. Vores strategi er aldrig at flå vores fans. Fanen kommer for at få en oplevelse. ... Han eller hun har arbejdet for de penge. Enten det eller, også har de røvet en bank. Så du er nødt til at give dem en oplevelse til den rette pris. Vi har øget (billetsalget) over hele verden med 40 procent hver gang. Og det er sådan, vi øger fanbasen, fordi de har nydt det som et skue. Hver aften efter showet foretager vi en analyse af, hvad gik godt og hvad der ikke gjorde, og det er altsammen logget ind i en database. Vi ved, hvad der er sket ved hver koncert i hver by gennem alle årene. Hvis et nummer ikke gik godt, så er det ikke med i sættet næste gang."

Muse ved altså en ting eller to om deres fans, og det skal blive spændende at se, om de formår at gentage succeen fra "The Resistance".

På billedet ses Muse-bassist Christopher Wolstenholme fra koncerten på Roskilde Festival 2010.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA