Nyhed

Nordic Sounds-nedtælling: Susanne Sundfør

Torsdag den 3. november spiller syv spændende nordiske kunstnere på Vega. Vi portrætterer dem hver dag på GAFFA.dk

Som en del af den nordiske kulturfestival Ting Festival inviterer Vega torsdag den 3. november kl. 20.00 til en aften med fokus på det nordiske præg i musik og stemning. 

Til arrangementet "Nordic Sounds" vil publikum kunne opleve syv spændende nordiske kunstnere. Svenske Jonathan Johansson og Anna von Hauswolff, norske Susanne Sundfør, islandske Sóley og danske RebekkaMaria & Jonas Petersen (Hymns From Nineveh) samt Michael Møller.

De syv kunstnere repræsenterer på hver deres måde lyden af Norden. Kunstnerne vil optræde i et særligt intimt setup i Store Vega, hvor det er muligt at komme helt tæt på de optrædende, og hvor musikken til lejligheden vil være skrællet ind til kernen. 


Om det nordiske koncert fortæller Vega selv i en pressemeddelelse:

"Selvom det kan være svær at præcisere og formulere, så synes der ofte at være en speciel tone eller sound i nordisk musik. Ikke blot indenfor jazzen og den klassiske musik, men også indenfor den rytmiske musik kan man finde en speciel stemning, som er præget af bl.a. melankoli og kølighed, men også inderlighed, intimitet og evnen til at skabe billeder. Om det skyldes mentaliteten, det sproglige fundament, måden vi opfatter os selv og vores umiddelbare omgivelser på eller et andet nordisk karakteristika er svært at fastlægge. Ikke desto mindre synes det at give mening at tale om en speciel nordisk sound, som kan høres hos kunstnerne til aftenens arrangement."

Susanne Sundfør: Først og fremmest kunstner, dernæst kvinde


GAFFA bringer i ugen op til Nordic Sounds miniportrætter af de syv kunstnere, og i dag gælder det norske Susanne Sundfør.

I 2007 debuterede Sundfør med sit selvbetitlede album, der i 2008 blev genindspillet og genudgivet som "Take One". Singlen "Walls" strøg hurtigt til tops på de norske hitlister, og i 2008 blev hun belønnet med den ansete Spellemannprisen som årets kvindelige kunstner. Sundførs takketale skabte en del skriverier i de norske medier, for den unge sangerinde indledte talen med at slå fast, at hun først og fremmest er en kunstner og dernæst en kvinde. Hun har tidligere udtalt til GAFFA:

– Jeg følte, at det var nødvendigt at sige, for de norske medier gør et stort nummer ud af, at norske sangerinder klarer sig godt for tiden. Jeg følte det kønsdiskriminerende, at vi er nødt til at blive kategoriserede som kvindelige kunstnere og ikke bare kunstnere. Hvis en mandlig sanger har klaret sig godt, så skriver de ikke "en mandlig kunstner" så er han bare en kunstner, så hvorfor skal der stå, at vi er kvinder? Jeg ved ikke, om de ser det som et handicap, at vi er kvinder. Så da jeg fik den pris, ville jeg have den, fordi jeg var den bedste kunstner, ikke fordi jeg var den bedste kvinde.


I 2010 udgav Susanne Sundfør sit hidtil seneste album, "The Brothel".

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion og læs interview med de andre Nordic Sounds-kunstnere også i GAFFAs artikelsektion.

Læs mere om arrangementet på Vegas hjemmeside


Billetter til "Nordic Sounds" kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE