Nyhed

Nordic Sounds-nedtælling: Anna von Hausswolff

Torsdag den 3. november spiller syv spændende nordiske kunstnere på Vega. Vi portrætterer dem hver dag på GAFFA.dk

Som en del af den nordiske kulturfestival Ting Festival inviterer Vega torsdag den 3. november kl. 20.00 til en aften med fokus på det nordiske præg i musik og stemning. 

Til arrangementet "Nordic Sounds" vil publikum kunne opleve syv spændende nordiske kunstnere. Svenske Jonathan Johansson og Anna von Hauswolff, norske Susanne Sundfør, islandske Sóley og danske RebekkaMaria & Jonas Petersen (Hymns From Nineveh) samt Michael Møller.

De syv kunstnere repræsenterer på hver deres måde lyden af Norden. Kunstnerne vil optræde i et særligt intimt setup i Store Vega, hvor det er muligt at komme helt tæt på de optrædende, og hvor musikken til lejligheden vil være skrællet ind til kernen. 


Om det nordiske koncert fortæller Vega selv i en pressemeddelelse:

"Selvom det kan være svær at præcisere og formulere, så synes der ofte at være en speciel tone eller sound i nordisk musik. Ikke blot indenfor jazzen og den klassiske musik, men også indenfor den rytmiske musik kan man finde en speciel stemning, som er præget af bl.a. melankoli og kølighed, men også inderlighed, intimitet og evnen til at skabe billeder. Om det skyldes mentaliteten, det sproglige fundament, måden vi opfatter os selv og vores umiddelbare omgivelser på eller et andet nordisk karakteristika er svært at fastlægge. Ikke desto mindre synes det at give mening at tale om en speciel nordisk sound, som kan høres hos kunstnerne til aftenens arrangement."

Anna von Hausswolff: Svensk anmelderdarling


GAFFA bringer i ugen op til Nordic Sounds miniportrætter af de syv kunstnere, og i dag gælder det svenske Anna von Hauswolff, som er født i Göteborg i 1986 og sidste år udgav sit debutalbum "Singing From The Grave". Et album, som fik fremragende anmeldelser i Sverige, og som GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez tildelte fem stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"Svenske Anna von Hausswolff har begået en betagende flot debutplade, hvor hendes fyldige og sjælfulde vokal står i spidsen for ni stemningsmættede numre, der hovedsageligt er klaverbårne. Det er næsten svært at tro, at von Hausenwolff kun er 24 år gammel, for hun spiller og synger med stor autoritet og bevæger sig sikkert igennem de genreantydninger, hun kommer med på flere af sangene. Særligt imponerende er midterskæringerne Singning From The Grave og Lost At Sea, hvor der i sidstnævnte går helt Kate Bush i den."

Anna von Hausswolff har givet en lang række koncerter i Sverige og i udlandet, blandt andet Brasilien, og hun gæstede Spot Festival i maj.


Læs hele albumanmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion.

Læs mere om arrangementet på Vegas hjemmeside

Billetter til "Nordic Sounds" kan købes via GAFFA Live.


ANNONCE