x

Amy Winehouse genopstår med et tredje album

Amy Winehouse genopstår med et tredje album

Siden Amy Winehouse levede stærkt og døde ung, er der blevet spekuleret i, hvor meget uudgivet materiale hun efterlod sig, og i hvilket omfang det ville blive udgivet.

Nu indfries manges forventninger, idet der udgives et nyt Amy Winehouse-album posthumt. Albummet har fået titlen "Lioness: Hidden Treasures" og udkommer den 5. december.

"Lioness: Hidden Treasures" indeholder nye numre såvel som nye versioner af gamle sange. Albummet er kompileret af de to producere Mark Ronson og Salaam Remi, der har produceret "Frank" og "Back To Black", som er de eneste to album, den nu afdøde sangerinde nåede at udgive, mens hun var i live.

Udgivelsen af "Lioness: Hidden Treasures" sker med familiens velsignelse, og Amys far, Mitch Winehouse udtaler følgende om albummet:

"Jeg har brugt så meget tid på at rende efter Amy og skælde hende ud, så jeg aldrig indså, at hun var et sandt geni. Det var ikke før, jeg satte mig ned sammen med resten af familien og lyttede til dette album, at jeg fuldt ud satte pris på bredden af Amys talent, fra jazz-standarder til hiphop-sange, det tog pusten fra mig. "Halftime", som jeg aldrig havde hørt før, er bare så utrolig smuk. Hvis familien havde følt, at dette album ikke levede op til standarden på "Frank" og "Back To Black", havde vi aldrig indvilliget i at udgive det, og vi mener, at det stå som en passende hyldest til Amys musikalske arv."

For nylig blev det kendt, at alkoholforgiftning var årsagen til Amy Winehouses død. I forbindelse med det, der kunne have været Amy Winehouses 28-års fødselsdag, blev The Amy Winehouse Foundation stiftet, en stiftelse, som skal hjælpe unge med alkoholproblemer. I Storbritannien vil man, når man køber "Lioness: Hidden Treasures", automatisk donere et pund til The Amy Winehouse Foundation.

Tracklisten til "Lioness: Hidden Treasures":

1. "Our Day Will Come"

Reggae-version af den klassiske doo-wop sang fra 60'erne produceret af Salaam Remi.

2. "Between The Cheats"

Ny Amy-komposition indspillet i London i maj 2008. "Between The Cheats" var tiltænkt et tredje album.

3. "Tears Dry" (Original Verison)

Oprindelig skrevet af Amy som en ballade. Dette er den originale version, som blev indspillet i Miami i 2005. Den senere up-tempo version medvirkede på "Back To Black".

4. "Will You Still Love Me"

Amy Winehouses version af Shirelles klassiker, der er skrevet af Carole King. Nummeret her er produceret af Mark Ronson med medvirken af The Dap Kings og indspillet i september 2004.

5. "Like Smoke"

Amy og Nas blev rigtig gode venner, efter Amy sang om ham på "Me & Mr. Jones" fra "Back To Black". På "Like Smoke" fik Amy så samarbejdet med en af sine favorit artister. "Like Smoke" er produceret af Salaam Remi og indspillet i maj 2008.

6. "Valerie" (Dap Kings Band Version)

En af Amy Winehouses jukebox-favoritter. Dette er den oprindelige langsommere version af Mark Ronsons single fra "Back To Black". Nummeret er indspillet i december 2006.

7. "The Girl From Ipanema"

Den første sang, den dengang 18-årige Amy Winehouse sang, da hun tog til Miami første gang for at indspille med Salaam Remi.

8. "Halftime"

Her arbejder Amy Winehouse sammen med Ahmir "?uestlove" Thompson fra The Roots. "Halftime" er en sang, Amy og Salaam Remi havde arbejdet på siden indspilningerne til "Frank". "Halftime" er indspillet i maj 2002.

9. "Wake Me Up Alone"

Den første sang indspillet til "Back To Black"-albummet. One-take-demo indspillet i marts 2006 af Paul O'Duffy.

10. "Best Friends"

Live-åbningsnummer fra "Frank"-tiden produceret af Salaam Remi. Indspillet i februar 2003.

11. "Body And Soul"

Coverversion af jazzstandard fra 30'erne i duet med Tony Bennett. Indspillet i Abbey Road Studios i London i marts 2011. Produceret af Phil Ramone. Amys sidste studieoptagelse, der også er udkommet på Tony Bennetts album "Duets II".

12. "A Song For You"

Fortolkning af Leon Russell-klassikeren, som blev gjort kendt af Donny Hathaway. Sangen blev indspillet i ét take med Amy og hendes guitar i hendes hjem i London i foråret 2009. "A Song For You" er produceret af Salaam Remi.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA