x

Jay-Z og Kanye West havde fin turnépremiere

Jay-Z og Kanye West havde fin turnépremiere

I august udgav de to rap-stjerner Kanye West og Jay-Z deres længe ventede fælles album "Watch The Throne", der generelt fik gode anmeldelser. Fredag aften indledte de så deres fælles USA-turné i Atlanta, Georgia. GAFFA havde vor korrespondent Jonathan Lykke Lilmoes på pletten, og han var forholdsvis tilfreds med koncerten, som han tildeler fire stjerner og blandt andet skriver følgende om:

"Da de to megastjerner Kanye West og Jay-Z annoncerede, at deres sprængfarlige fællesprojekt "Watch the Throne" ville overtage verden med en nordamerikansk turné, gik der et lys op for mig. Efter et fremragende fællesalbum, der udkom tidligere på året og perfekt mikser de to kæmpers respektive stile, kunne en koncert kun blive overvældende. Kanye og Jay skuffede næppe nogen. Ballet blev åbnet med The Thrones absolutte superhit "H•A•M" fremført på to separate platforme, der fungerede som videoskærme med frygtindgydende dyr, og så var stilen ellers lagt fast til en bidsk aften med en overordentlig endefuld af en sætliste."

Jonathan Lykke Lilmoes fortsætter:

"Koncerten i Philips Arena var den første af i alt 28 af slagsen, og det kunne desværre godt mærkes. Både på publikum og de to frontfigurer. Ingen af tilhørerne var helt sikre på, hvad der var os i vente, som det ofte gælder med to så markante typer som Kanye og Jay-Z. Hovedpersonerne led også under nogle startproblemer, blandt andet ved "Who Gon' Stop Me", hvor Jay-Z måtte sande, at hans øresnegl kiksede, og nummeret måtte stoppes. Hvordan klarer en ægte superstjerne sådan en suppedas? Jay gjorde det eneste rigtige. Han bad om at få skruet op, så han kunne høre ATL (lufthavnsforkortelse for Atlanta, red.) lave noget larm. Derefter fuldførte trone-kongerne nummeret a cappella, som om alt var planlagt."

Solonumre undervejs

Undervejs kom der dog mere gang i koncerten, der også bød på solonumre fra de to, og her var Jay-Z underligt fraværende, skriver Jonathan Lykke Lilmoes, men da de to fandt sammen igen, steg energien atter, og Lilmoes konkluderer:

"Efter 34 numre forlod megastjernerne scenen til et gigantisk bifald, der naturligvis resulterede i, at kongerne vendte tilbage med tre ekstra-numre, og efter totalt 37 numre, skulle man tro, at ørerne var trætte, men nej. Publikum ville have mere, og Kanye West og Jay-Z kunne have fortsat i timevis. Ikke mindst på grund af deres professionalisme og mange mega-hits, der gør det svært at se, at Kanye og Jay blot er "...to unge mænd fra Chicago og Brooklyn, der havde en drøm," og derfor Made It In America. Det gjorde de også i Atlanta, og det eneste, der kunne have løftet niveauet yderligere ville være en mere oplagt Jay-Z og gæsteoptrædener fra Beyoncé og Frank Ocean, der er centrale brikker på "Watch the Throne"-albummet."

Kanye West og Jay-Z har endnu ikke offentliggjort nogen turné til Europa og altså heller ikke Danmark.

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsesektion.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA