x

Søkoen Gaffa kommer til Randers Regnskov

Søkoen Gaffa kommer til Randers Regnskov

Det var med nogen undren og stor stolthed, at vi på GAFFA.dk-redaktionen kunne konstatere, at Randers Regnskov i denne uge kunne udvide deres dyrebestand med en søko med det smukke navn Gaffa.

Havde de rare mennesker hos Randers Regnskov virkeligt valgt at opkalde dette fantastiske dyr efter landets førende musikmagasin, eller var der mon en anden historie bag navngivningen? Dette satte vi os for at finde ud af og ringede derfor til marketingschef Tina de Linde. Hun kunne fortælle os, at søkoen ankom navngivet fra Odense Zoo, og at hun desværre ikke anede, hvorfor dyret bar navnet Gaffa.

Vi tog derfor kontakt til Odense Zoo, hvor zoolog Nina Collatz Christensen heldigvis kunne komme med en forklaring. Det viser sig, at den omtalte søko ankom til Odense Zoo fra Guinea for fire år siden sammen med tre artsfæller og blev anbragt sammen med den søko, den zoologiske have allerede ejede. De tre øvrige nyankomne søkøer passede sig selv, men Gaffa havde en tendens til at "klistre" sig op ad den ældre søko, som Gaffa-tape, og derfor fik den navnet Gaffa. Så der er desværre ingen direkte forbindelse mellem dyret og vores musikblad, men derfor kan vi jo godt føle en vis stolthed over, at vi deler navn med dette smukke og yndefulde dyr.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA