x

Det Jyske Musikkonservatorium starter sangskriveruddannelse

Det Jyske Musikkonservatorium starter sangskriveruddannelse

Der er kommet større fokus på og interesse for sangskrivning på musikkonservatorier. Da Rytmisk Musikkonservatorium i København sidste år begyndte en bacheloruddannelse i sangskrivning, var der et overvældende stort antal ansøgere, og nu åbner Det Jyske Musikkonservatorium en tilsvarende sangskriveruddannelse.

Uddannelsen

De studerende lærer at skrive til egne bands og projekter og til andre kunstnere, film, scenekunst, performance m.m. De studerende lærer også at lede kreative processer i forbindelse med sangskrivning.

De studerende lærer selv at undervise i sangskrivning, da alle bachelorstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium også skal kunne arbejde med pædagogik.

Musikere som undervisere

Underviserne bliver sangskrivere, forfattere, producere med flere. I den gruppe, der har været med til at designe den nye uddannelse, sidder blandt andet folk som producer og musiker Dennis Ahlgren (Tina Dickow, Vincent Van Go Go), sangskriver Kajsa Zachariae og Anna Brøndsted (billedet) (Our Broken Garden).

Det er endvidere muligt at gå videre på kandidatuddannelsen Rytmisk Komposition, som Det Jyske Musikkonservatorium har udbudt i en årrække. 

Læs mere på Det Jyske Musikkonservatoriums hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA