x

Derfor fik Nik & Jay IFPI's ærespris

Derfor fik Nik & Jay IFPI's ærespris

I lørdags blev Danish Music Awards afholdt i Forum i København, og ud over de mange priser, der blev uddelt til kunstnere, som har markeret sig i det forgangne år, blev også den prestigefyldte DMA's Ærepris uddelt. Den gik til Nik & Jay, og dermed bryder DMA's bagmænd, som i 2011 både tæller IFPI og KODA, en mangeårig tendens til at uddele Æresprisen til en kunstner, som har været musikalsk aktiv i minimum 20 år. Sidste år gik prisen til Cæcilie Norby, i 2009 til Love Shop og i 2008 til Anne Linnet – kunstnere med albumdebut i henholdsvis 1985, 1990 og 1973.

Nik & Jay albumdebuterede i 2002 og har dermed kun været på banen i knap 10 år. GAFFA har kontaktet IFPI's kommunkationschef Lasse Lindholm for at høre, om det er en ny tendens, at DMA's Ærespris skal gå til kunstnere, der kun har været aktive i relativt få år.

– Man kan få Æresprisen, hvis man har sat et varigt aftryk på dansk musik, og det må man sige, at Nik & Jay har, siger Lasse Lindholm.

Kan man så fremover forvente, at Æresprisen går til andre kunstnere med en relativt kort karriere bag sig?

– Det kan man godt. Kriteriet er først og fremmest, at man via sit musikalske virke har sat et varigt aftryk på dansk musik. Men det er en interessant diskussion, for det sætter hele generationsbegrebet i perspektiv. Tidligere sagde man, at en generation i musikalsk forstand var 25 år, i dag er det måske kun fem eller ti  år. Der sker hele tiden noget nyt.

Hvem har egentlig udpeget vinderne af DMA's Ærespris?

– Det har et internt IFPI DMA-udvalg i samråd med KODA (sangskriverorganisation, red.).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA