x

Nibe Festival offentliggør de første navne

Nibe Festival offentliggør de første navne

Der er lang tid til næste års festivalsæson – vi skal lige igennem en lang, mørk vinter – men Nibe Festival har netop offentliggjort de første tre navne til næste års festival, som finder sted i dagene 4.-7. juli i Skalskov. Det bliver de første af i alt cirka 100 danske og internationale artister, lover Nibe Festival.

De tre kunstnere er danske navne i brede genre, men alligevel ganske forskellige i deres udtryk. Ens for dem er dog, at det er navne, som festivalen efter eget udsagn har fået mange opfordringer på. Nemlig tv-2, The Blue Van og Sys Bjerre.

tv-2
tv-2 behøver vist ikke den store præsentation. Gruppen udsendte i februar deres 17. studiealbum, "Showtime", hvorfra singlen "Fuck Den Kærlighed" blev et stort hit. Gruppen med dansksproget sangskrivnings grå eminence Steffen Brandt i front har spillet flere gange på Nibe, sidst i Nibe i 2008. Koncerten i Nibe bliver i øvrigt en af få tv-2-koncerter den kommende sommer, oplyser festivalen. tv-2 spiller Stor Scene lørdag.
 
The Blue Van
Eksilnordjyderne The Blue Van, der hitter langt ud over Danmarks grænser, har efterhånden fået status som husorkester på Den Lille Fede, som festivalen også kaldes. The Blue Van efter planen på Blå Scene.
 
Sys Bjerre
Sys Bjerre brød igennem i 2008 med debutsinglen "Malene" og albummet "Gør Det Selv". Samme år var Nibe – sammen med Spot Festival i Aarhus – en festival, der som en af de første præsenterede hende op til det store gennembrud. I 2010 fulgte hun debuten op med "All In", hvorfra den Bollywood-inspirerede "Alle Mine Veninder" blev et pænt hit.

Festivalen fortæller i øvrigt, at den har solgt de første 1000 billetter på under 12 timer – uden et eneste offentliggjort navn. Efterfølgende solgte de to såkaldte koncept-camps – College Camp Resort og LuxCamp Nordjyske – ud på få minutter.

Billetsalget er i gang på Nibefestival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA