x

Vi tæller ned til Kate Bush – del 2 af 2

Vi tæller ned til Kate Bush – del 2 af 2

Mandag den 21. november udgiver den engelske sangerinde og sangskriver Kate Bush "50 Words For Snow", hendes første studiealbum med nye sange siden 2005's "Aerial". I den anledning har hun indvilliget i at give et interview til GAFFA. Kate Bush er ellers kendt for at holde lav profil i offentligheden og giver kun ganske få interviews, og når det en sjælden gang sker, kommer de hjemlige engelske medier først i køen. Hun har så vidt vides ikke talt med dansk presse overhovedet siden 90'erne, men nu har hun altså ladet sig interviewe af GAFFA, og det bliver hendes eneste interview med et dansk medie i denne omgang. Kate Bush udgav i øvrigt i 1982 et nummer med titlen "Suspended In Gaffa", men det er en helt anden historie.

Interviewet har vi allerede bragt en lille del af, og der kommer lidt mere på udgivelsesdagen, og så kommer det store interview i GAFFAs decembernummer, der er på gaden fredag den 2. december. Du kan også læse Klub GAFFAs store Kate Bush-portræt fra 2005 her.

Du kan høre det nye album her og læse GAFFAs seksstjernede anmeldelse her. Hvis du stadig ikke kan få nok, kan du her glæde dig over fem af Kate Bushs bedste sange – og videoer – fra anden halvdel af hendes karriere op til nu. Du kan se fem andre videoer fra første halvdel af hendes karriere her.

This Woman's Work (1989)
Ifølge mange fans og anmeldere en af Bushs allersmukkeste sange. Nummeret afslutter lp-udgaven af hendes sjette studiealbum, "The Sensual World" fra 1989 og er anden single fra albummet.

Rubberband Girl (1993)
Første single fra Bushs syvende studiealbum, "The Red Shoes", er de første par minutter en Bush i det usædvanlige ligefremme og poppede hjørne, men vent bare til den alternative guitarsolo, de halsbrækkende vokaler, den heftige blæsersektion og den meget bratte slutning på sangen i videoudgaven. Videoen har klare referencer tilbage til videoen til "Running Up That Hill", du kan se her.

King Of The Mountain (2005)
Efter "The Red Shoes" holdt Bush 12 års pause, hvor hun blandt andet fik sønnen Albert, kaldet Bertie (født 1998). I 2005 vendte hun tilbage med singlen "King Of The Mountain" og dobbeltalbummet "Aerial". Som det fremgår, er Elvis' storhed og fald den store inspiration til førstnævnte, om end sangen også på subtil vis refererer til Orson Welles' filmklassiker "Citizen Kane" og hovedpersonens sidste ord "Rosebud".

Deeper Understanding (2011)
I marts 2011 offentliggjorde Kate Bush til manges store overraskelse, at hun var på vej med "Director's Cut", et album med genindspilninger af udvalgte sange fra hendes to album "The Sensual World" og "The Red Shoes" fra henholdsvis 1989 og 1993. Hun var ikke helt tilfreds med den digitale lyd på disse plader, udtalte hun senere til Mojo og BBC. Singleforløberen "Deeper Understanding" handler om at føle sig ensom ved sin computer – et fænomen, der ikke just er blevet mindre udbredt i 2011 i forhold til originalen fra 1989. Oprindeligt blev omkvædet fremført at en let computerforvrænget stemme, men i genindspilningen går Bush planken ud med den kontroversielle AutoTune-effekt baseret på vokaler indsunget af sønnen Bertie.

Wild Man (2011)
Singleforløberen til "50 Words For Snow". Sangen har endnu ikke fået en officiel musikvideo, men der er dog blevet lavet denne officielle animation med et uddrag af sangen, der handler om Den Afskyelige Snemand. Alle sangene på "50 Words For Snow" har sne som overordnet ramme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA