x

Kate Bush til GAFFA: Jeg elsker Forbrydelsen

Kate Bush til GAFFA: Jeg elsker Forbrydelsen

I dag er Kate Bush aktuel med sit 10. studiealbum, "50 Words For Snow", der har fået fremragende anmeldelser verden over, også i GAFFA, hvor Henrik Friis tildeler albummet de maksimale seks stjerner.

I forbindelse med udgivelsen af albummet har den ellers temmelig pressesky Kate Bush indvilliget i at give et eksklusivt interview til GAFFA. Det er hendes første interview med et dansk medie siden 90'erne og det eneste danske interview, hun giver i denne omgang.

Interviewet kan læses i sin helhed i GAFFAs decembernummer, som er på gaden fredag den 2. december, men her får du en forsmag, hvor Kate Bush blandt andet fortæller, at hun er stor fan af den danske tv-serie "Forbrydelsen", hvor sæson 1 blev sendt på engelsk tv i vinter, og sæson 2 netop har haft premiere.

Ikke perfektionist

Hvorfor går der så lang tid mellem dine plader? Arbejder du langsomt eller hvad?

– Jeg har i hvert fald ikke arbejdet langsomt de sidste to år (griner, red.) Sådan er det bare blevet. Det skyldes nok det, jeg har oplevet i de forgangne år. Jeg blev mor mellem The Red Shoes og Aerial, og i nogle år brugte jeg det meste af min tid på andet end musikken.

Går du så og tænker på musik samtidig, eller har du perioder, hvor du er helt væk fra musikken?

– Nej, jeg går ofte og tænker over musikalske idéer eller starter på en idé, som så kan blive afbrudt af en eller anden årsag.

Er du perfektionist?

– Der er helt klart noget, som jeg arbejder på at opnå, og det kan tage tid, må jeg indse. Men ordet perfekt er ikke et ord, jeg synes er passende, for kunst er ofte mest interessant, når det er ... ikke forkert, men lidt løst i kanterne. Jeg synes ikke, nogle af mine plader er perfekte, jeg håber bare, at jeg med dem får udtrykt det, jeg har på hjerte. Hør, må jeg stille dig et spørgsmål?

Ja, selvfølgelig.

– Har du set Forbrydelsen? Den danske serie. Kunne du lide den?

Ja, den var glimrende.

– Det er en fantastisk serie, den er utrolig velskrevet, og det var nogle meget smukke billeder, det var København, ikke? Serien var meget populær i England. Det er noget af det bedste tv, jeg har set i årevis.

Den var også meget succesfuld i Danmark.

– Det glæder mig, det regnede jeg også med, at den ville være.

Måske skulle du skrive musik til en serie som den?

– Haha, jeg tror nu ikke, de vil synes, jeg er den rette til den slags (griner).

Læs hele interviewet, hvor Kate Bush blandt andet fortæller mere om sit nye album, om hvorfor hun ikke har været på turné siden 1979, og om hun har planer om at spille live igen, i GAFFA december, der som nævnt er på gaden 2. december.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA