Nyhed

Det er Initials skyld!

Både DR og HCA Fonden giver det engelske selskab Initial skylden for HCA-showets underskud

I en pressemeddelelse fra Lars Seeberg, generalsekretær for
H.C. Andersen 2005 Fonden, forlyder det: "På vegne af H.C. Andersen 2005 Fonden vil jeg gerne understrege, at fonden fastholder sin redegørelse til Folketingets kulturudvalg, hvori det bl.a. fremgår, at fonden havde overdraget produktionen af H.C. Andersen-showet og bookingen af A-navne til det eksterne, engelske produktionsselskab Initial, og at det offentliggjorte underskud bl.a. skyldes, at Initial ikke formåede at skaffe de topnavne, der var afgørende for, at økonomien kunne hænge sammen."

Men ifølge Politiken hævder Inital, at de tilbød fonden en række store navne, men disse blev afvist og de er derfor ganske forundrede over fondens kritik af deres arbejde. De understreger desuden, at de intet havde med bookingen af Tina Turner at gøre. Den beslutning blev ifølge Politiken taget i sidste øjeblik af en række bestyrelsesmedlemmer, der valgte at hyre Tina Turner til for knap seks millioner kroner at optræde med to sange til showet.

Fra DRs side bakker man op omkring fonden: "Danmarks Radio støtter op om H.C. Andersen 2005 Fondens redegørelse til Folketingets kulturudvalg og er ligeledes af den opfattelse, at Initial ikke formåede at levere de topnavne som var en del af aftalegrundlaget," udtaler Lars Grarup, konstitueret tv-direktør for DR.


De to parter giver altså det engelske firma Initial skylden for underskuddet på 13 millioner, hvilket ifølge dem er opstået, da firmaet ikke var i stand til at levere musikalske topnavne, der kunne trække folk ind og se showet ”Once Upon a Time” i Parken.

Udtalelserne kommer i forlængelse af H.C. Andersen 2005 Fondens redegørelse til Folketingets kulturudvalg i går i en pressemeddelse, hvor de samtidig understreger, at showet "på mange andre områder levede op til formålet – nemlig i en let tilgængelig form at gøre opmærksom på starten af H.C. Andersen-året nationalt og især internationalt. Showet har med hensyn til indhold og udbredelse levet op til forventningerne, og showet blev således på aftenen set af 1,6 mio. danske seere og er på nuværende tidspunkt solgt til en modtagerskare på 400 mio. seere internationalt".

ANNONCE